Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

De 20 første minuttene av The Secret

Skrevet av Sindre | 01. mars, 2008

Etter gårsdagens anmeldelse av boken The Secret (Hemmeligheten), ble mange nysgjerrige og interessert i å vite mer. Derfor bestemte jeg meg for å dele et klipp fra filmen som jeg fant for mange måneder siden på YouTube. De som la det ut har fått tillatelse til å la det ligge der, og man får se de 20 første minuttene av filmen.

Filmen kommer til Norge en eller annen gang, men datoen er ikke fastsatt. Boken er imidlertid kommet allerede, med norsk oversettelse. Den kan kjøpes hos Bokkilden eller Haugen Bok (fraktfri levering). Les min anmeldelse av boken her.

Ellers vil jeg nevne at hvis noen har prøvd å kontakte Glabladet uten å komme gjennom i det siste, så er det fordi det var en feil med kontaktskjemaet, som gjorde at linjeskift ikke gikk gjennom. Dette er nå fikset, og det skal virke som det skal.

Så hvis noen der ute sitter inne med en historie om hvordan Law of Attraction har funket for deg, så send den gjerne inn. Det kan være aktuelt å dele sånne historier offentlig her på Glabladet, hvis dette er greit for innsenderen. Dette for å gi inspirasjon og spre flere glanyheter til folket. Jeg har personlig hørt svært mange fascinerende historier om dette. Jeg kommer til å dele fler fra mitt eget liv også. Så bare send inn!

Ellers er planen å skrive en oppfølger til «Ofte stilte spørsmål om Law of Attraction», så hvis noen har spørsmål så send gjerne de inn også. Glabladet vil være en brukervennlig og interaktiv nettavis, som lesere kan være med å påvirke. Det er altså stor sjans for at akkurat dine spørsmål blir besvart i neste runde.

Men nok preik, let’s hent some popcorn og snurr some film! (Og øve deg i engelsken på en og samme gang!) (Vi leker ikke personlig utvikling her, skjønner du!) :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 01. mars 2008 klokken 12:03 i kategoriene: Bevissthet, Business, Helse, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Kultur & Media, Law of Attraction, Penger, Samliv, Selvutvikling, Suksess, Vitenskap,

»
LESERNE MENER:
4 kommentarer så langt

[…] Dette er for deg som har sett «The Secret» og vil lære mer om visualisering. […]

2. Morten
08.01.10

Budskapet i traileren er TILTREKKENDE, men det mangler INTEGRITET. I praksis betyr dette at folk blir lokket inn i noe som er mindre vellykket enn man først får inntrykk av.

Jeg er godt kjent med amerikanske suksessfilosofier fra mange år tilbake, og vet at mange av disse filosofiene ikke tåler en dypere sjekk. Her skurrer det allerede på en overfladisk sjekk, selv om prinsippet om å visualisere målbilder stemmer til en viss grad.

Her er gamle teorier pakket inn i ny innpakning og gjort mer «salgbare» ved å tilføre et inntrykk av «hemmelig oppskrift». Det ville vært langt mer interessant hvis de hadde analysert ulempene med disse metodene og gitt noen advarsler om disse, men dette hadde gjort budskapet langt mindre salgbart.

Jeg har IKKE lest boken eller sett hele filmen, og jeg valgte også å utsette å se traileren inntil jeg hadde foretatt en overfladisk sjekk. Dette gjorde det enklere å holde et saklig nivå under arbeidet. Jeg unngikk å «svelge» teorien for dypt, men jeg kjenner godt til dette prinsippet fra mer enn 20 år tilbake

Første «tilfeldige treff» som kombinerte et navn med «The Secret» dukket opp i en kommentartråd til en artikkel om internettsvindel (Dubli) – i kommentar nummer 3. Her ble JAMES RAY knyttet til «The Secret». Sjekk på nettet viser at han er en av medforfatterne til boken og filmen – «karrieren hans fikk et boost da filmen ble bestseller».

Googling av James Ray kan dere godt gjøre selv. Han er en amerikansk «guru» for personlig utvikling. På overflaten ser man hauger av suksess, men sjekker man dypere finner man en haug av det motsatte. Han er i øyeblikket under etterforskning (for uaktsomt drap) etter 3 dødsfall blant kursdeltakere i «Sedona sweat lodge accident».

Sjekker man enda dypere ser man en person som egentlig ikke er særlig funksjonell, men som MIDLERTIDIG har oppnådd suksess ved å anvende «Law of Attraction» til sin fordel. Jeg vedder på at han har visualisert seg selv som «karismatisk taler og leder», «økonomisk rikdom» og andre slike ting, men han har tydeligvis ikke hatt nok bakkekontakt i ideene sine. I forholdet til andre mennesker virker han temmelig dysfunksjonell og «klønete».

En analyse av James Ray vil kreve litt for mye plass til å passe inn her, men det er mulig at jeg spanderer en kommentar om dette siden. Jeg vet at jeg vil finne tilsvarende ulemper hos flere av de andre hvis jeg sjekker dypt nok. «Law of Attraction» pleier sjelden å oppfylle folks ønsker GRATIS eller på en langvarig basis.

Kilder:
1. Mitt første «tilfeldige treff» på «The Secret» – kommentar 1 til 3 etter artikkelen:
http://thespinfactor.com/thetruth/2008/09/25/dubli-another-complex-scam/

2. Treff på «James Ray» – a) nyhetshistorie b) link til en video fra samme historie
http://abcnews.go.com/Nightline/james-ray-employee-paramedics-mistook-sweat-lodge-mass/story?id=9283937

http://abcnews.go.com/Video/playerIndex?id=9286875

3. Sindre
08.01.10

Rhonda Byrne kalte denne filmen og boken for «The Secret» fordi hun følte, som jeg ville følt, at dette var kunnskap forbeholdt kun et fåtall av verdens befolkning – derav mange ledere og høytstående businessfolk. Jeg ser ingen problemer med den litt «mystiske» og høyst salgbare innpakningen, da det er vanlig og forståelig at alle som ønsker å selge noe, benytter seg av de virkemidler man har tilgjengelig for å gjøre produktet fristende. Jeg er sikker på du kunne ha skrevet analyser om alle verdens produkter hvis du gikk inn for det, Morten.

James Ray-researchen din virker ufullstendig og fokuserer bare på det som skaper et verst mulig bilde av ham. James Ray lyktes med «Hemmeligheten» lenge før han var med i The Secret. Han har brukt tiår på å studere menneskers atferd, tankemønstre og handlinger og som mentor og coach har han hjulpet tusenvis av bedrifter og privatpersoner med å skape «harmonisk velstand».

Les dette intervjuet av ham i Steve Pavlinas blogg for et helt annet bilde, samt kilde.

Jeg har ikke så mye fritid at jeg kan gjøre like mye research som deg, Morten, jeg er for tiden opptatt med andre aspekter av businessen min enn nødvendigvis å svare så mye på kommentarer til gamle innlegg på Glabladet. Men ikke ta alt du kommer over av spekuleringer og synsing for god fisk. Her virker det som du prøver å skape et bilde av en enkeltperson som er «tvilsom» og dermed må hele «Hemmeligheten» være noe tvilsomt, noe som «skurrer».

Vi kan alle være enige i at det presenteres et litt forenklet bilde av «Hemmeligheten» i filmen og boken og at det faktisk kreves innsats, klare målsettinger og visualiseringer for at man skal komme seg fremover og bygge opp noe, samt bli oppmerksom på de mulighetene som kan begynne å dukke opp…

Og hvorvidt dette virkelig er en «naturlov» eller ei, det skal jeg ikke uttale meg om – selv om dette påstås ganske bastant i filmen. Jeg vet bare at forskerne innen kvantefysikk stadig finner ut nye, utrolige ting og at det er veldig mye vi ikke vet enda, men for all del, ta ting som høres for godt ut til å være sant med en klype salt og vær både kritisk og skeptisk, så lenge man ikke bruker skepsisen og tvilen som en måte å oppfatte virkeligheten på, og dermed også som et hinder for å utvikle seg selv videre.

Les mer om dette: Er skeptikere skeptisk til sin egen skepsis?

4. Morten
08.01.10

Dette var faktisk et helt tilfeldig treff. Kombinasjonen av The Secret og James Ray «manifesterte seg» i et annet søk, slik som ting vanligvis gjør. Jeg benyttet sjansen til å søke på «James Ray», og treff på nyhetsartikkelen var det andre treffet. Jeg har ikke lagt ned mye arbeid i å søke på The Secret eller grave opp noe negativt. Dette var første søk som var relatert til dette temaet, men jeg visste også at jeg ville finne slike eksempler.

Jeg har omtrent 25 års erfaring med disse prinsippene. Den forrige kommentaren min var en slags TEST på om jeg bør fortelle noe eller la folk finne ut ting selv. Du etterlyste slike erfaringer i en av artiklene om «Law of Attraction», men jeg tror du egentlig mente «bekreftelser» og ikke «erfaringer». Jeg kunne selvfølgelig gitt deg slike bekreftelser, men nivået blir for kjedelig for meg.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2016 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker