Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Skal det være litt pommes frites fra McDonald’s?

Skrevet av Sindre | 10. februar, 2009

Denne videoen er ganske syk. Den viser at pommes frites fra McDonald’s varer «for alltid». De gjør et eller annet merkelig med dem for å få dem til å vare lenger enn vanlig pommes frites. Selv spiser jeg ikke så mye på McDonald’s som før, men jeg gjorde det faktisk for to dager siden. Kanskje jeg skal tenke meg om to ganger før jeg gjør det igjen. Hva slags innvirkning kan dette ha på kroppen?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 10. februar 2009 klokken 3:42 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Video,

LESERNE MENER:
12 kommentarer så langt

1. Joakim
10.02.09

Ja, ikke mye oppløftende dette her, men allikevel..
Hva med de reelle forholdene i magen ? Magesyre, etc..

I forhold til den andre maten så er det selvfølgelig skremmende hvor bra chipsen holder seg, men en slik test på hvordan det vil bryte ned i kroppen blir liksom ikke å ta seriøs når ting ikke er lagt til rette med de faktiske forhold :)

2. BigPant
10.02.09

jau

For maten blir liggende i magen flere månder……..

3. Magnus
10.02.09

Anbefales å se «super size me» med samme fyren som i denne filmen, om du ikke allerede har sett den… i 30 dager spiser han kun mat fra McDonalds, og viser deg hva det gjør med kroppen. Veldig interessant!

4. paul
10.02.09

tror at det har noe med vann innholdet å gjøre

det er mere vann i gatekjøkken pommes frites

det er bare fett i mcdonals sine

5. Stine
10.02.09

For å være helt (eller halvt) vitenskapelig: chips er helt innsauset med fett (olje) innvendig og utenpå, og er dessuten ekstremvarmebehandlet. En velprøvd konserveringsmetode før kjøleskapets tid var «fettlokk» – altså at mat ble lagt i krukke med et beskyttende lag av flytende fett (som stivnet når det ble kaldt) som lufttett lokk. Sett det ut i stabburet, og du har kjøttkaker hele vinteren.

Forskjellen mellom emsedonalds chips og de andre, er tykkelsen ( I tillegg til at de andre så ut som om de hadde sett innsiden av en potet for målbar tid siden). De andre har nok også fortsatt noe i midten som kan kalles nedbrytbart, mens emsedonalds enten allerede er tørre, eller tørker veldig raskt, pga tykkelsen og varmebehandlingen. (Se på krukkeveggen – ingen fuktighet. Fuktig miljø raskar på nedbrytingsprosessen).

Kjør på med litt saltsyre og en eltemasin, og det brytes nok ned, men siden ikke engang muggsoppen vil ha det, spørs det om det er egnet til menneskeføde.

For min del tror jeg ikke disse er innsatt med noe. De er bare generelt fri for næringsstoffer, og dermed heller ikke interessante for «nedbryterne». I chips’ens tilfelle også først sikkert kuldebehandlet, så innsauset med olje og varmebehandlet samt saltet, slik at de har vært igjennom 3 sett med konserveringsprosesser pluss inntørking.

Her ender dagens forelesning…

6. Peter
10.02.09

Dette er jo bare tull.

En kompis eksperimenterer med en bacon-pakke som gikk ut på dato sommeren 2008.Og ja, den ser fortsatt helt OK ut.

Så ingen fare folkens spis på hamburgersjapper. Men vær nøye med å vaske hendene først, for du ser nemlig sjelden noen som spiser med bestikk på f.eks. Burger King, eller hva? Og tro meg det du har på hendene er hverken stekt eller kokt.

7. Neo
10.02.09

Hehe bra video! Ble egentlig mer kvalm av muggen av alt det andre enn selve chipsen men skjønner jo at det ikke kan være helt bra å spise for mye av det der heller :)

8. Erik
10.02.09

Det som er skremmende er ikke at pomfrien ikke brytes ned i et lukket miljø som det der. Akkurat det samme som småkaker man kjøper i butikken, som f.eks. de muffinsene som er satt inn med så mye sukker og kliss at de ikke skal bli dårlige.

Det som er skremmende er at folk kjøper det.

For det første er det ikke McFries spesielt sunt. Tvert imot. Det er ikke serlig godt heller. Smaker greit dynket ned med ketchup og salt, i ca. 5 minutter før de blir seige og ekle. Sett i forhold til all annen pomfri du kan kjøpe, så er McFries det dårligste tilbude både sett i kvalitet og pris. Koster vel rundt 20 kroner for en porsjon. Med mindre du da kjøper meny som inneholder daff Cola og en svett burger. Personlig vil jeg helst kjøpe maten min på alle andre steder enn McDonalds. Men det sier seg vel selv når ikke engang muggsoppen vil spise McFries.

Hvorfor McDonalds selger så bra og er så populært vil for evig være et mysterium for meg. Ingen har noensinne satt noen krav til McDonalds om en oppgradering av kvaliteten på maten. Jeg tror det hele handler om vane og latskap fra kundene, men jeg mistenker nok at McDonalds har en gjeng markedsførere som veit hva de driver med. Det er faktisk så imponerende at neste gang du skal skrive om penger og suksess, Sindre, så kan du nevne disse menneskene. For om noen hadde kommet til meg med en McDonaldsmeny og sagt at de skulle leve av å selge dette produktet, hadde jeg stemplet dem som idioter og heller bedt dem om å starte blogg og heller leve av den. :P

9. Joakim
11.02.09

Erik:
Folk i norge og verden ellers er nok bare rett og slett for slappe til å lage sin egen mat og når McDonalds reklamerer med en burger til 10 kroner, (som sådan ikke er verdt ei krone engang) så sier det seg nok mye selv at den og lignende kjeder lever GODT av mersalget sitt.

En meny som må til fra McDonalds, i mitt tilfelle iallefall, koster det samme, om ikke mer, som en skikkelig ‘rå’ middag kjøpt i butikken !

Om du har fått med deg det programmet til han Engelske «kjendis-kokken» Jamie Oliver, hvor han vil forsøke få folk tilbake på kjøkkenet, så sier det mye..
Der var det til og med folk som ikke visste hva det var når det BOBLET i kjelen..altså kokte..

10. Magnus
11.02.09

Joakim har mye rett i det han sier her. Hurtigmat er en lettvindt-løsning for mange i Norge og ellers, i tillegg til at det i mange tilfeller kanskje også er en billig-løsning. Mange tar lunchen sin på McD eller hos andre fastfood-sjapper, enten pga tid, latskap, penger eller en kombinasjon. Det er synd, absolutt. Men jeg frykter at det er et problem vi skal slite med i lang, lang tid.

Få til en løsning slik at sunnere råvarer blir billigere (thumbs up for Kiwi!), få inn ekstra opplysning i skolen om matvaner og om hvordan lage sunn mat, og vi kan kanskje se bedre resultater etter hvert. Sunn mat smaker faktisk fantastisk bare det blir tilberedt på riktig vis, og det gir deg en bedre hverdag! Det er helt sant – bare prøv! :)

11. Ronald
12.02.09

Herregud for et meningsløst «eksperiment». Poenget var? At mat råtner? Det burde vel ikke komme overraskende på noen. Hvilken sammenheng har råtningsprosessen for en matvare med hvor sunn/usunn den er? Ingen! Det er nok av andre argumenter å bruke for å advare mot for mye McDonalds-mat. Dette var bare et patetisk forsøk på å henge ut McD.

Dessuten; Morgan Spurlock kontaminerte alle de andre krukkene når han la maten oppi uten å bruke sterile hansker. McD-chipsen ble ikke kontaminert. Kan det ha noe med resultatet å gjøre, kanskje?

12. spill
12.02.09

Hehe..

Det der kan da ikke gjøre godt for kroppen… Spiser ikke slik mat..Å det er jeg glad for..:D

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere