Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvorfor må man «lære» personlig utvikling?

Skrevet av Sindre | 09. april, 2009

Poenget med personlig utvikling er å utvikle og forbedre områder av livet på en fordelaktig måte for deg selv eller verden – eller begge deler (avhengig av bevissthetsnivået ditt). Det handler om å utvikle de medfødte evnene og det potensialet som ligger programmert som en mekanisme inni oss alle, men som av en eller annen grunn ikke har fått utviklet seg til et tilfredsstillende nivå.

Mange spør meg om dette: «Hvis disse tingene ligger naturlig programmert inni oss fra vi er født, hvorfor i all verden trenger vi hjelp til å være den vi er?!»

Problemet er at selve spørsmålet blir stilt feil. Det er forskjell på å utvikle de medfødte evnene og potensialet som ligger inni oss alle, og på å «være den vi er».

Hvis du går til et treningsstudio og løfter vekter, utvikler du noe som allerede finnes i deg: Muskler. Det samme gjelder hvis du går til en stor forsamling, stiller deg opp foran dem og taler. Hvis du er livredd for å holde taler og foredrag, betyr dette at du utvikler deg et steg av gangen for hver gang du gjentar prosedyren. Du «utvikler bort» frykten og utvikler taleevner og troen på deg selv.

Dette er et eksempel på å utvikle en mekanisme vi egentlig er født med. Vi er i stand til utrolige ting. Vi har kapasitet til å tilegne oss lærdom og kunnskap som intet annet dyr i naturen. Men slår vi oss til ro med «den vi er», vil mange av oss aldri leve vårt fulle potensial. Jeg er ikke her for å hjelpe deg å være en middelmådig slask. Jeg er her for å vekke deg, inspirere deg og få deg til å handle, ikke bare sitte foran den skjermen du stirrer på nå.

Mennesker kommer forhåndsprogrammert med en rekke mekanismer. En av mekanismene gjelder for snakking. Vi er med andre ord «koblet riktig» allerede fra fødselen. Men, hvis du vokser opp i skogen uten noen andre mennesker rundt deg, og jeg dukket opp en dag og prøvde å føre en samtale med deg på norsk, ville du vært i stand til å snakke med meg?

Altså, bare fordi vi er «forhåndskoblet» med en kapasitet til å lære å snakke et språk, betyr det ikke at alle mennesker vil kunne gjøre det like lett (eller i det hele tatt).

Ble du født med førerkort? …Nei, men du ble født med den rette koblingen til å kunne lære å kjøre en bil.

Hvis et område av livet ditt trenger å utvikles, kan det sammenlignes med at akkurat det området av deg vokste opp i skogen, uten mennesker. På samme måte som du da ville hatt voldsomme problemer med å lære å snakke, vil du kanskje bli helt skrekkslagen hvis noen skulle tvinge deg opp på en scene foran et publikum. Det betyr ikke at du ikke har muligheten til det. Det betyr bare at du må bli vant til å tenke at et område du tidligere fryktet nesten like mye som døden (eller mer) faktisk er helt trygt.

Frykten du har for å tale foran en forsamling er bare en illusjon. Og det verste er at den frykten har blitt prakket på deg av samfunnet – så kanskje du ville hatt et bedre utgangspunkt hvis du vokste opp i skogen likevel. :P

De av oss som aldri lærte hvordan å utnytte en mekanisme som kom naturlig med oss da vi ble født, trenger å lære. Når vi lærer å bruke det vi har, og blir flinkere innen et gitt område, kan vi «være den vi er». Inntil det skjer, kommer du ingen vei på ditt «skogsområde» hvis du skal fortsette å «være den du er» nå.

Ikke gjem ditt eget utviklingspotensiale bak en busk i skogen. Ingen medfødt mekanisme vil plutselig begynne å virke av seg selv…

For å komme i gang, kan du jo se en inspirerende film. Hva med Forrest Gump? ;)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 09. april 2009 klokken 9:39 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
2 kommentarer så langt

1. jens
10.04.09

Alle har et «riktig koblet» fordøyelsessystem. Hvilken mat du putter i det avgjør hvor sexy du blir. Derfor er det ikke McDonalds eller BurgerKing sin feil at masse folk er feit og stygg. Det er hånedn som putter maten i munnen sin feil. Alle er istand til å putte salat og sunn mat i munnen.

2. Mariell
17.04.09

Hva er forskjell på gud, sjel og ånd?

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere