Trenger man så mye dilldall?

Noe man fort erfarer etter å ha etablert et nytt firma, er at man blir overlesset med «tilbud», både i posten og på mail. Det er litt morsomt i grunn. Firmaer som nærmest prøver å kjøre helt nye firmaer konkurs allerede ved fødselen. Fordi… de får det til å virke som at det er veldig gode tilbud, akkurat for deg. Men hva trenger du egentlig av sånt?

Jeg skriver dette som en liten advarsel til andre som tenker på å etablere et firma. Det er mulig at det gikk an å reservere seg mot den slags tilbud et eller annet sted i registreringsprosessen. I så fall gjorde jeg tydeligvis ikke det. Grunnen til det er at jeg er nysgjerrig av natur. Det kan jo hende jeg får et godt tilbud på noe jeg faktisk trenger. Foreløpig har ikke det vært the case, though.

Forretningskort, firmalogo, stempling, regnskapsprogram, ting til IT-ansvarlig, ting til daglig leder, ting til regnskapsfører…! Akkurat nå er det ene og alene meg, meg, meg, meg, som driver dette «firmaet» fra min über-nøkterne hjemme…bod. Let’s be honest. Sitter på et trangt lite bøttekott uten vinduer og bidrar med mitt til verden.

Ikke gå i fellen og la deg lure til å tro at disse tingene er noe akkurat du trenger. Det er ikke sånn at du går glipp av noe, dersom du ignorerer alle tilbudene (som jeg har gjort). Bare fordi du har din egen business, betyr det ikke at du må ha mye fancy stæsj. Vær smart og vurder selv hva du virkelig trenger. Vær smart og sjekk nøye hvor mye du faktisk må betale, hvis du slår til på et av tilbudene. Det ene tilbudet jeg fikk var som sagt et regnskapsprogram, noe som i og for seg kunne vært kjekt å ha. Men så var prisen på dette ganske høy, rundt 1000,- kr. Men det stoppet ikke der! Jeg oppdaget at det hele var et slags abonnement, som man måtte fortsette å betale for, så lenge man brukte programmet! In your dreams, tenkte jeg da, og slettet hele mailen.

Jeg driver en nettside. Du leser den nå. Hva skal jeg vel med alt dette juggelet? Ingenting. Jeg trenger det ikke. Så lenge dette er et enmannsprosjekt, og så lenge utgiftene og inntektene ikke er altfor omfattende å holde styr på, så klarer jeg meg utmerket. Så bruk ditt beste skjønn når du vurderer hva du skal gjøre med slike tilbud. Eller gjør det aller tryggeste: Lukk øynene og slett mailen/kast det i søppelet.

Jeg lurer på om jeg selv kan signe opp en sånn «plage nye bedrifter ved fødselen»-avtale. Alle nyetablerte bedrifter kan få en mail som henviser til siden min. «Gratis blogg som hjelper deg til å starte din egen business»! Eh… vent litt… Åja. Allerede gjort det ja? Jammen daså. :)

Legg igjen en kommentar