Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Nye plugins og andre oppdateringer

Skrevet av Sindre | 21. november, 2008

Jeg tror jeg er forelsket i bloggen min! Jeg seriøst elsker den! Det er noe med det nettavisaktige designet som bare ber om å bli elsket. Og jeg svarer… Med kjærlighet.

Okey, nok kliss. Det jeg prøver å si er at jeg har sittet i hele natt og finpusset på bloggen. Jeg har oppdatert designet litt, installert flere nye plugins og eksperimentert en hel masse. Dette er noe jeg har tatt meg tid til mange ganger før uten at jeg har skrevet om det, men denne natten har jeg gjort noen forandringer de fleste vil legge merke til.

Her er en rask gjennomgang over de viktigste forandringene:

 1. Show Top Commentators
  Jeg har installert en plugin som viser de mest aktive kommentatorene på Glabladet. Man kan selv velge hvor mange kommentatorer (herregud for et slitsomt ord) man vil vise. Man kan også velge om man vil vise de mest aktive kommentatorene noensinne, denne måneden, denne uken eller de siste 30 dagene, etc. Foreløpig har jeg valgt å vise månedens mest aktive kommentatorer.

  Innstikket ligger i nest borteste sidemeny til høyre, med tittelen «Månedens synsere». Litt merkelig overskrift kanskje, men det skyldes rett og slett at designet ikke er laget for så lange ord som «kommentatorer» uten at det ser stygt ut.

  Hvis du har en blogg eller nettside har det aldri vært gunstigere å kommentere på Glabladet. Det linkes nemlig direkte til nettsidene til de som kommenterer mest. Linkene har ikke engang nofollow-tag, så for de som er interessert i SEO og PageRank skulle det være god grunn til å begynne å mene noe. ;)

 2. Daily Top 10
  En annen interessant plugin er den nyinstallerte «daily top 10″ som viser hvilke innlegg som blir mest lest hver dag. Jeg har bare kjørt dette innstikket i under et døgn, men elsker det allerede. Det er interessant å se at folk faktisk leser gamle innlegg, samtidig som dette byr på en unik mulighet for nye lesere til å stifte nærmere bekjentskap med mine eldre skriverier.

  Det er bare én ting som plager meg med dette innstikket. Posten «Diskusjonsforum» har vært utsatt for bortimot 10 000 spam-angrep i kommentarfeltet siden begynnelsen av oktober. Dette fører igjen til at «Diskusjonsforum»-innlegget vises høyt på listen hver gang, uten at den skulle gjort det, fordi den trafikken ikke er menneskeskapt. (Den blir i hvert fall ikke det før ekte mennesker begynner å lure på hva som er så bra med «Diskusjonsforum» og klikker for å se). Jeg har prøvd å finne en måte å ekskludere denne posten på, men har ikke lykkes. Hvis noen der ute har kjennskap til gjeldende plugin og vet hvordan jeg får bukt med dette problemet, er jeg evig takknemlig for svar! :)

 3. Get Recent Comments
  Det siste innstikket jeg installerte i denne omgang, var et som viser de siste kommentarene på alle mine innlegg i sidemenyen. Igjen har man mange muligheter til å administrere hvordan den skal vises, men her gjorde jeg det enkelt. Jeg viser de 6 siste kommentarene og that’s it. For første gang har jeg tillatt noe annet enn bannere i den borteste sidemenyen til høyre, og det var forsåvidt helt greit.
 4. Annet dilldall
  Jeg har flyttet kategoriene fra midterste sidemeny til venstre sidemeny. Før kunne man se hvor mange innlegg hver kategori hadde. Den funksjonen er midlertidig tatt bort av designmessige årsaker. Apropos venstre sidemeny; det månedlige arkivet er fjernet for første gang. Den listen blir jo bare lenger og lenger, og med tanke på alt det andre jeg har i sidemenyene, fant jeg ut at dette var mindre viktig. Alle som vil ha rask tilgang til arkiverte innlegg finner en komplett oversikt her. Det er selvfølgelig mulig at jeg henter igjen arkivlisten i fremtiden, men akkurat nå er jeg inni en eksperimentell periode, så jeg velger å prioritere andre ting.

  «Relaterte artikler» har også fått selskap av en Adsenseblokk. Det slo meg plutselig hvor elendig utnyttet den plassen faktisk var da jeg kun hadde «relaterte artikler»-listen der, så jeg bare måtte fylle den ut med noe. Det ble altså en Adsenseannonse i det noe skjeldne formatet 200×200. Men den passet perfekt. Det er forøvrig greit å eksperimentere litt med Adsenseplasseringer for å teste hva som funker.

  Og ellers har jeg begynt å teste litt andre annonsenettverk enn Tradedoubler, omsider. F.eks. Euroads. Har hørt mye godt om Euroads fra andre, så jeg er spent på å se resultatene derfra. Jeg har lagt ut litt forskjellig bannere rundt omkring, men jeg gidder ikke skrive om det, siden den slags ofte forsvinner fort, og da blir gjeldende artikkel plutselig ikke fullt så «tidløs» lenger. :P

  Se forøvrig opp for flere oppdateringer fremover. Jeg har ingen konkrete planer, men jeg er så godt i gang at det skulle ikke forundre meg.

Den største utfordringen min ved installasjonen av disse innstikkene var å bake de inn i de karakteristiske grå Glabladet-listene. Dette er noe jeg har prøvd tidligere med diverse plugins, uten hell. Men nå fant jeg endelig ut hvordan det gjøres, og det var jo egentlig veldig lett når man ser litt logisk på det.

Det er uansett ganske utrolig at jeg får til sånt som dette. I januar kunne jeg absolutt ingenting om koding, programmering, etc, noe jeg er sikker på at theme-skaper Peter André Jensen kan bekrefte. Jeg så bare en haug med «tilfeldige» bokstaver og fikk nesten hodepine av å prøve å finne ut noe som helst. Vel, jeg er langt ifra noen ekspert enda, men jeg er nesten litt imponert over meg selv med tanke på hvor n00b(?) *prøve seg på nerdespråk* jeg faktisk var.

Og nå har jeg ikke noe mer å si.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 21. november 2008 klokken 11:37 i kategoriene: Blogging, Teknologi,

LESERNE MENER:
31 kommentarer så langt

21.11.08

Den første pluginen ser jo genial ut :D Tror jeg skal legge den til også, kan være morsomt å se hvem som kommenterer mest hos meg :)

21.11.08

Du kan jo slette diskusjonsforum posten?

3. Sindre
21.11.08

@ Treningstips: Tja… Det var noe av det første jeg tenkte på, men jeg gidder ikke å begynne å slette poster pga. en plugin. Spesielt ikke når det sikkert går fint an å ordne det.

4. Fredrik
21.11.08

Mye bra oppdateringer her. :)

Fredrik
http://iFredrik.com – Apple og Teknologi

5. Ståle
21.11.08

Ser at du har klart å fjerne deg selv over de som har kommentert mest. Sikkert noe av det samme du må gjøre for å fjerne enkelte poster fra listen over mest leste…

6. Sindre
21.11.08

@ Ståle: Ja, det er riktignok to helt forskjellige plugins, men man kan absolutt lære av å finstudere koder et sted, og overføre det til et annet. Man må prøve og feile, ellers hadde jeg ikke kunnet gjøre noe av det jeg har gjort med bloggen nå. Husker jeg var stolt da jeg klarte å få til den fancy RSS-reklamen med gjennomsiktig RSS-symbol i bakgrunnen.

Men jeg skal se om jeg finner ut av noe, takk for tipset. :)

21.11.08

Hei,

Prøver igjen jeg, ser ikke ut som kommentaren gikk gjennom tidligere i dag.

Anbefaler iallefall at du prøver «Bad Behavior» pluginen for å blokkere den uønskede trafikken. Du finner den på http://wordpress.org/extend/plugins/bad-behavior/

Mvh

Kenneth

8. Sindre
21.11.08

Hei Kenneth! Du ble i hvert fall ikke stoppet av «Bad Behavior», den har jeg ikke hørt om før nå. ;) Takk for tipset, har akkurat lastet den ned og installert den! Da får vi satse på at den virker.

21.11.08

Spennende plugins virker det som. Men, hva med å legge ut link til dem!?!
Og, å legge kommentarer i høyre «sidebar» synes jeg personlig ikke passet + at jeg er mindre fornøyd med å bli dyttet enda lenger ned som annonsør!

10. Mats
21.11.08

meget fin side, og det med reklame, jeg vet at jeg ikke har noe med det. men personelig hater jeg reklame som bruker flash. da er det vanligvis bedre med adsense og andre tekstbaserte reklame distrobutører.

men ellers, fint theme. og meget fin blog generelt.

11. Espen
21.11.08

Kongebra side du her her! Er ganske så motiverende å se noen lykkes så bra med en blogg, særlig fordi du er norsk og skriver på norsk. Fortsett slik!

12. Sindre
21.11.08

@ Mats & Espen: Takk for hyggelige tilbakemeldinger! :)

21.11.08

Designet så gå greit ut nå. Klart at du ikke går for en spesiell visuell stil. Veldig web 1.0. Men funker som nettavis.

14. Magnus
21.11.08

Ikke dumt å legge inn en adsense ved siden av relaterte innlegg, utnytting av tomrom er absolutt noe flere av oss burde ha sett nærmere på ;) Og «dagens 10 mest leste» ser bra ut, jeg mener den passer perfekt inn der du har plassert den.

15. Sindre
21.11.08

@ Kongespill: Tja, web 1.0 var kanskje å ta litt hardt i? Blogging i seg selv er jo veldig web 2.0. Men uansett, er fornøyd med stilen jeg. :)

16. Sindre
21.11.08

@ Magnus: Var det jeg tenkte også! Hehe… Hyggelig at du liker oppdateringene!

17. Thomas
21.11.08

Vil bare fortelle deg at du kan ha max 3 Google annonseblokker på hver side. Ved å bryte Term’s til Google kan du miste AdSense kontoen din. Til opplysning!

18. Sindre
21.11.08

@ Thomas: Jeg har ikke mer enn 3 Adsenseblokker. Det er faktisk umulig å ha mer enn 3; setter du inn koden flere ganger vil den ikke vises uansett. Jeg tror kanskje du blander sammen annonseenheter og linkenheter. Jeg har én linkenhet utenom de 3 annonseenhetene, og det er fullt lovlig.

19. Thomas
21.11.08

Ok, jeg trodde det var 3 totalt, men mulig jeg tar feil…

21.11.08

For bedre kommentar ordning og praktiske scripts for å vise topp-kommentarer bør du leke deg litt med og sjekke ut http://disqus.com/ .

21. mobu.no
22.11.08

Hva med å begynne og legge ut hva du tjener på bloggen din, som mr. http://www.johnchow.com. Han sier at tjener masse penger på, ja nettopp, å blogge om hvor mye han tjener på bloggen.

22.11.08

Om jeg ikke gjetter feil, vil det være innstikket som viser de mest leste postene hver dag som i lengden kommer til å være mest praktisk.

Duc Nguyen,
http://www.poplenker.net

23. Sindre
22.11.08

@ Mobu: Nettopp, og det skal jeg faktisk begynne med fra og med desember! :)

24. Sindre
22.11.08

@ Gratis-Programmet.net / Kenneth: Jeg må seriøst takke deg for anbefalingen av innstikket «Bad Behavior»! Det gjorde akkurat som du sa det skulle, og fjernet problemet med uønsket trafikk mot innlegget «Diskusjonsforum».

Dette innstikket kan trygt anbefales til alle bloggere, for dette er noe de fleste vil oppleve å utsettes for før eller siden uansett. Det ser ut til at den kan brukes på en rekke andre sider enn de som kjører WordPress også! Så kudos til deg for den! :)

22.11.08

Det var godt å høre!

Stemmer det ja, den støtter de fleste større publiseringssystemene der ute, så er bare å prøve den på andre sider også. Resultatet vil være mindre serverlast, noe som ikke akkurat er å forakte. ;)

Mvh

Kenneth

26.11.08

Noe som vil gjøre bloggen din enda mye bedre er om du endrer teksten i headeren din. Det står «fordi gode gåd er gratis». Bør vel heller stå «fordi gode RÅD er gratis» ;)

27. Sindre
26.11.08

@ Thomas: @$¤%??! Har jeg vært SÅ blind SÅ lenge? Takk for at du sa fra, herregud så sinnsykt flaut! :shock:

Edit: Trykk på oppdater nå, skal være rettet. (På tide, har «bare» hatt den logoen siden 23. oktober!! Kan ikke fatte og begripe at jeg ikke har sett det eller at ingen har sagt noe!) :?

26.11.08

Se der ja! Da fremstod denne siden plutselig som langt mer seriøs :p
Er fort gjort å skrive feil.

29. Sindre
26.11.08

@ Thomas: Håper ikke så altfor mange har merket det. ;) Jeg pleier ikke å slurve på den måten altså. Må si jeg ble litt satt ut av den glippen der… :P

[...] Vanligvis nevner jeg ikke slike små forandringer i egne innlegg, men denne gangen gjorde jeg det, så mange lesere har allerede lagt merke til de to forandringene jeg omtaler nå. [...]

31. Patrick
22.02.09

Jeg la til daily top 10 i går og har allerede begynt å like den :)

top commentators har jeg hatt en stund men er litt i tvil om jeg skal fortsette med den.

recent comments funksjon har jeg hatt siden jeg begynte med wordpress og den er gull verd!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker