Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

24 år uten hull

Skrevet av Sindre | 25. mars, 2009

Denne gutten har faktisk ikke hatt hull i tennene noensinne… Før nå! Derfor tenkte jeg at jeg måtte skrive denne «glasaken» mens jeg enda kan, hehe. Jeg var hos tannlegen i dag og fikk 4 dårlige nyheter. Mine 3 aller første hull… :( Samt en visdomstann som lå sidelengs 90 grader og vokste inn mot de andre tennene… Så jeg må operere den ut. Så egentlig er ikke dette en gladsak likevel.

Æsj altså. To av hullene var i samme tann (en visdomstann oppe på venstre side). Et hull på hver sin side av tannen. Like greit å sikre seg, liksom. :roll:

Det siste hullet var på baksiden av en hjørnetann. Det er rart, jeg trodde det skulle gjøre vondt å ha hull, men jeg har ikke merket noe. Det eneste jeg merket var at det var veldig ubehagelig når han skrapte med den skarpe tingen sin oppi visdomstannen… Auuu. Så egentlig skal det bli godt å få vekk det hullet.

Hører rykter om at det overhodet ikke gjør vondt å borre i dag, takket være bedøvelsen. Jeg håper det stemmer. Jeg er derimot litt mer bekymret for visdomstannen som skal ut. Hvis den ligger sidelengs… Hvor i @%#%& ligger roten da? I kjeven? Eller nedi der den skal, sånn at kirurgen må «skru’n som Beckham» for å lirke den ut?! Og dette kommer ikke til å gjøre vondt? :shock:

Right…

Velvel, jeg får la dette være en lærepenge. Aldri mer sovne uten å pusse tennene først, og aldri mer polyfasiske søvneksperimenter som i hvert fall gjør at ting som tannpuss blir svært vanskelig å holde styr på. «Jo, jeg pusset de i sted» kan fort bety «2 dager siden»… :?

Aiaiai.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 25. mars 2009 klokken 13:10 i kategoriene: Gode nyheter, Humor,

LESERNE MENER:
36 kommentarer så langt

1. Sindre
25.03.09

Eeh.. problemer med å lese dette innlegget? Prøv en annen nettleser. :)

(Typisk at når jeg for en gangs skyld er i det kunstneriske hjørnet skal jeg bli straffet for det!)

2. Camilla
25.03.09

Vel, kanskje du burde ta hintet.. :P

3. Sindre
25.03.09

@ Camilla: Hehe, ja.. Eh… mener du å si at jeg ikke er en god kunstner? Eller at trynet mitt ikke egner seg som kunst?! Det er det verste! :P

4. Camilla
25.03.09

Hahaha neida, det gjør seg med litt bilder på bloggen. Frisker opp litt :)
Tror forøvrig ikke du trenger å bekymre deg for de hullene. Har hatt mine hull selv og merker ingenting når de borrer pga bedøvelsen :D

5. Sindre
25.03.09

Høres bra ut, Camilla! :) Er mest bekymret for den sinnssyke visdomstannen… :?

6. Ove
25.03.09

det står respekt av å ikke hatt hull på 24 år. da jeg var 24 hadde jeg vel hatt en god del mer hull ja.

7. Ida
25.03.09

Colaholiker……………!!! Drikk mer vann, Sindre! :D Funker ikke med Cola hver dag!

8. Sindre
25.03.09

Kjeften, Ida. :P Jeg har drukket omtrent bare vann i to uker nå. Bortsett fra helgen, så klart. Ok, jeg drakk cola i går også (tirsdag), meeen… vi hadde Chicken Curry… *englesmiley*

Du vet hva de sier. Vonde vaner gamle å vende… :D Nei… Gamle hender varmer lenger? Øh… Vonde tunger, gamle unger! Oh yeah, der har vi den!!

9. Erik
25.03.09

Ah.. trakk to visdomstenner i januar. Værste jeg har vært med på. Det var helt jævlig. Hull trenger du ikke bekymre deg for, men visdomstenner er noe helt annet. Mine røtter bøyde seg 90 grader, og tannlegen dro og sleit uten å få de ut. Måtte borre tanna i to for å få den ut. Det er bare den nedre visdomstennenene som er stress å få ut da. Men du tenker som så, at etter en halvtime er tanna ute og alt er bra, men neida. Da starter et smertehelvete og blødninger som ikke vil stoppe. Du kan ikke spise eller drikke ordentlig i ettertid. Så spis mye mat før du trekker visdomstann. Det kan bli betent og hvis man ikke passer på. Etter to dager begynte det å gå greiere. Så er glad jeg bare skal gjennom denne prosessen en gang til om et års tid. Har også hørt at rotfylling er noe drit, så regelmessige besøk hos tannlegen og tannhygiene er ikke noe å undervurdere :)

10. Sindre
25.03.09

:shock: ………………………… Christ!!!!!!!! Du tror ikke det er håp om å overtale tannlegen om å bare la vær å trekke den? :lol: Den ligger jo fint der den ligger nå, og den kommer sikkert ikke til å vokse noe mer…? Hehe…he…he……..he……..

11. Richard
25.03.09

Blææææh! Jeg sitter her og har supervondt etter at jeg fikk fjernet visdomstanna mi for 4 timer siden.. kan ikke lukke kjeften, og blør som en gris :(

12. Sindre
25.03.09

Do’h! :(

25.03.09

… det her minnet meg om at jeg skal på tannlegen på mandag for å krone en tann!

Høres forferdelig dyrt ut, spør du meg. Var dyrt i det hele tatt å redde/rotfylle tannen, på nytt…

14. Jan
26.03.09

Tannlegen burde vært gratis i Norge. Får man først problemer med tennene kan det bli en dyr affære…..

26.03.09

Det å trekke er ikke så vondt.. Du føler at det napper når den dirkes ut, og du hører og føler at røttene ryker med sånn knepping… det er det etterpå som gjør vondt, når bedøvelsen går ut.. og for meg blødde det i 2-3 dager. Du kan få gapevansker og må bite på en stoffbit.. Kan være vondt eller vanskelig å snakke…

Det er litt ekkelt når bedøvelsen går ut, da det kan klø litt, og om du prøver å klø, så klør det bare enda mer :P Og det er ubehagelig å ta på leppomade og slikt, fordi man føler liksom ikke at man tar på leppa si, eller utenfor xD

Jeg har for ikke så lenge siden trekt 3 visdomstenner, og må nok snart ta den 4. da det er litt trangt i munnen min.

16. Sindre
26.03.09

@ Kristine: Så det er bare å glede seg, med andre ord? Jeg som nylig endelig la bak meg en langvarig halsbetennelse… Nå må jeg altså få mer vondt baki der, samt mer spise -og snakkeproblemer. Flotte greier…! :P

17. eehem
26.03.09

Dette er da vel ingen stor sak, kjenner flere som aldri har hatt hull i tennene som snart er 30 år

18. Sindre
26.03.09

@ eehem: Næ’æh?!?!? Wooooow… Du tuller med meg? Dæven døtte. Nesten 30 år og ikke hull? Og du kjenner FLERE?! Du… Hvordan kommer jeg i kontakt med disse supermenneskene? Kan du skaffe meg autografen deres? Kanskje jeg kan skrive en egen artikkel til hver og en av de flertallige personene du kjenner som nærmer seg 30 og ikke har hull! For det er jo sånt man kan lese om på Glabladet, vet jeg……….. :roll:

Gå tilbake til tabloidnettstedene, der du kom fra. Der kan du lese om siste sprell fra loppene i underbuksen til Britney, og andre «store saker». Ta å skriv en ny kommentar her når du vet om hun har gitt dem noen navn, da.

Venter i spenning!

19. Oddbert
26.03.09

Man drar ofte frem det negative med å trekke visdomstenner, men når man tenker litt på det er det jo kun 4 tenner, og da er problemet vekk for alltid, så litt blod og smerte får man tåle.
Jeg fikk fjernet alle mine i løpet av 3 dager, var ikke direkte deilig, men godt å slippe tenke mer på det.
Rotfylling.. uff, ikke sett meg på tanken engang :(
Nei pass på tenna så du slipper oppleve akkurat det!

20. Sigurd
26.03.09

Det gjør ikke vondt å borre uten bedøvelse heller :P så vidt det kjennes!

21. ehh
26.03.09

Faren min er 40 år og har aldri hatt noen hull, er det så stort eller? x)

22. ella
26.03.09

høhø… jeg er snart 20 og har aldri hatt hull ^^,
men jeg har operert ut 4 visdomstenner, og 2 var vridd 90 grader, mens de to andre var vridd nærmere 120 grader. så lykke t xD
du får kjøpe ei pakke med sugerør dagen før, ellers får du ikke i deg noe mat de første dagene :P

23. Odland.me
26.03.09

bare jeg som tenkte koffert når jeg leste den overskriften der? :p haha

24. Magnus
26.03.09

Til alle som ikke synes det er spesielt å være uten hull i 24 år; Dette er ingen konkurranse.

Til dere andre: Fint med info om slikt, da vet jeg hva jeg bør grue meg til. ^^,

Sindre: Det er ikke såååå ofte du må gjøre det, heldigvis. :D

25. TK
26.03.09

Hehe, er snart 19 og har fortsatt ikke hatt hull ;D
håper jeg aldri får det, suger sikkert skikkelig å ordne opp sånt >

26. jess
26.03.09

opererte visdomstann idag, lover deg. Det er ikke ille. 17år, aldri hatt hull ellerno før, men måtte fjerne denne tanna som ikke ville opp. Og om tannlegen er flink med bedøvelsen skal ikke du bekymre deg, nei.

27. Raymond Dahlberg
26.03.09

Jeg er har nylig hatt 30 års dag og har heller ikke hadd et eneste hull i tennene mine! Veldig stolt av det!

28. camilla
26.03.09

jeg er straks 25 år og har aldri hadd hull i tennene. i tillegg har jeg hadd regulering og har fortsatt regulering på innsiden av tennene både oppe og nede. man skal være stolt over at man ikke har hadd hull i tennene:)

29. Henning
26.03.09

oi, å jeg som har hatt over 10 hull, på en gang :D

30. Mjau
26.03.09

Eh. Det er ikke sikkert at bedøvelsen virker får når jeg trakk min første tann virket ikke bedøvelsen! Så gjett om jeg hylte? Ja, uansett er det ikke akuratt noe spess godt å trekke visdomstennene, bare så du vet det. Og du bør kjøpe sugerør ellers kommer du nåkk ikke til å få kunnet drikke noe de første dagene :(

Men det positivet er at jeg gikk ned 8 kg pga. jeg trakk den ene visdomstanna. :D

31. lena
26.03.09

jeg måtte trekke mine 4 visdomstenner ettersom jeg fikk betennelse i kinnene av dem.
Jeg angrer ikke den dag i dag (dette er ca 5 år siden nå) men jeg angret voldsomt når jeg satt i stolen.
Bare husk å ikke pirk med tungen i hullet.. uansett hvor morsomt det er..
Mye bedre å vente til det har grodd sammen igjen :)

Man kjenner ikke hull,da skal det ha gått ganske så lang tid at det/de har gravd seg langt inn i tannen/tennene.. :)

Nå er det noen år siden jeg var i den stolen igjen ( ja, jeg vet,fy meg.. men det koster alt for mye) men etter at bedøvelsen har begynt å virke,så kan man ha det ganske så morsomt, med at man ikke kjenner kjevepartiet i det hele tatt.. Og enda bedre blir det når bedøvelsen slutter å virke, da prikker det ganske så bra i tungen ( samme som at armen «våkner» opp av «søvnen» igjen..)

lykke til!

32. Mari
26.03.09

Jeg er atten år, og jeg har aldri hatt hull. Jeg har aldri hatt noen problemer med tennene mine, og jeg slipper å trekke visdomstenner også. De vokser opp så fint og rett. Det er jeg ganske glad for, for jeg har veldig lite lyst til å trekke tenner.

33. Marte
26.03.09

Jeg fikk også mine aller første hull i en alder av 23 for noen dager siden… Dritkjipt!

34. Michal
27.03.09

Gud vet hvor mange hull jeg har hatt, for det vet ikke jeg. Og borring er ikke særlig behagelig, spesielt når man ikke tør å få den nålen til bedøvelsen stappet (stukket) i tannkjøttet.

Og for all del: Aldri opplev rotfylling, uansett om du må det eller ei. Hadde en rotfylling (med bedøvelse) da jeg var 11, 12 år.. Ikke nok med at den halvtimen det tok kjentes som jeg var i helvete, men de neste dagene ble ikke særlig bedre.

Så puss tennene, og ikke *gå opp* i en sklie (som jeg gjorde, som førte til noen brukne tenner og rofylling et par år senere).

:)

35. Elita
02.04.09

Skal til tannlegen i morgen.. eller i dag (kl er jo ganske mange) og gruer meg som pokker.. har tatt 2 stk før… nede.. og de satt som et helvete !! og blødde 1 hel uke i ettertid ! Har hørt at de er lettere og få ut oppe.. min står helt skeivt og verker som pokker.. i tillegg er jeg 6 mnd gravid så må få en annen type bedøvelse.. håper den er like sterk.. for når den går ut kan jeg ikke ta annet enn bitte litt paracet… nei under dyna med meg.. nå ble jeg enda mer nervøs…

36. Line
17.04.09

Åh, nå måtte jeg smile litt =) Jeg skal til tannlegen om to uker, og er heelt overbevist om at det er snakk om Lines første hull…det var nemlig litt ekkelt å spise is her om dagen, og sånne skavanker kan man IKKE ha nå som vårsola forsøker å tine seg veien inn i skottenes hjerter…men jeg kjenner jeg er litt bekymra for potensiel borring..jammen godt man har fått time på en norsk drikkedag :P

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere