Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Nedgangstider er gode tider

Skrevet av Sindre | 07. januar, 2009

…for gründere. Nedgangstider er blant de beste tidene å starte for seg selv, eller å utvide sin eksisterende virksomhet.

Som vanlig når det skjer noe med som høres skummelt ut der ute i verden, klarer media å blåse det opp til noe enormt. Folk blir økonomisk paranoide og forbereder seg på det verste. De fleste ville trodd at det er galskap å starte noe nytt i slike tider, mens sannheten er at det på mange måter kan være lettere å slå gjennom nå enn til vanlig.

Til vanlig fylles markedet med aktører som produserer ting vi egentlig ikke trenger. Disse er som oftest de første som gjør det dårlig eller går konkurs i nedgangstider. Mens de som tilbyr genuin og etterspurt verdi, gjør det faktisk ofte bedre i nedgangstider. Derfor er nedgangstider en unik sjanse til å tilby noe av verdi som folk virkelig trenger.

At det er trygt å ha en jobb er en illusjon som slår sprekker i disse dager. Stadig flere er i ferd med å våkne opp og innse at de plutselig kan befinne seg jobbløs og må klare seg med et klapp på skulderen og «lykke til». Enten fordi det allerede har skjedd dem, eller fordi de kjenner noen det har skjedd med, eller hører det på nyhetene. Da er det langt tryggere å ha noe eget, som man selv er sjef over. Hva med din egen online forretning? Start en blogg hvor du skriver ting folk vil lese. Pengene tjener du via en tredjepart som annonsører eller affiliateprogrammer. Eller du kan lage en enkel nettside hvor du selger noe du lager selv. Eventuelt videreselger noe som andre har laget, og mottar provisjon.

Så lenge du skaper og leverer ekte verdi, er det alt du trenger å gjøre. Sørg for at det er noe folk har bruk for. Bare husk at du må både skape og levere. Det hjelper ikke å ha verdens beste produkt hvis ingen vet om det. Derfor må du bli en kanondyktig markedsfører også. Ikke bare en kanondyktig skaper.

Så snart du har et «leveringssystem» (som en blogg), er faktisk det å tjene penger den lette delen. Det er utrolig hvor mange muligheter man har til å tjene penger, så sant man er i stand til å skape og levere verdi. Inntektsmuligheter vil dukke opp overalt. Du vil tiltrekke deg andre mennesker med samme tankegang, som ofte fører til ytterligere inngåelser av lønnsomme avtaler. Faktisk kan det nærmest bli et problem å velge mellom alle mulighetene. Noe som igjen er bra, fordi det lønner seg å være selektiv, sånn at dine lesere/kunder vet at de kan forvente kvalitet hver gang.

Her er noen av mulighetene du har til å tjene penger for deg selv:

  • Du kan tjene mer penger på å plugge andres verdi inn i ditt eget leveringssystem. Promotér andre produkter som du liker, og del salgsinntektene med utgiveren. De fleste internasjonale «pengebloggerne» tjener store penger på denne måten.
  • Plugg din egen verdi inn i andres leveringssystem. Gjør dem til dine affiliates, og tjen enkle, pågående penger måned for måned og år etter år.
  • Selg dine egne produkter via ditt eget leveringssystem. Mange bloggere gjør allerede dette med stor suksess. Du kan selge ebøker, audio, DVD’er, videoer, medlemskap til VIP-seksjoner osv.

Ingen bør belage seg på kun én inntektskilde. Jo flere inntektskilder du har, jo mindre har du å være redd for, selv i dårlige tider. Så kanskje er det riktige tidspunktet å starte den lille virksomheten du har gått og tenkt på?

PS. Vil du vite hvordan du enkelt kommer i gang med din egen blogg på eget domene, innen 24 timer, henvises det til dette innlegget. Trenger du hjelp til å komme i gang med blogging tilbyr jeg nå noen nye tjenester. Blant annen installasjon av WordPress, fylle bloggen din med unikt innhold, etc. Finn ut mer på denne siden: Lei meg :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 07. januar 2009 klokken 18:31 i kategoriene: Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Penger, Produktivitet, Suksess, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
11 kommentarer så langt

07.01.09

Jeg tror du har inspirert mange til å starte noe eget Sindre. Deriblant meg selv.
Hvordan føles det egentlig? Må vel være ganske kjekt?

Savner en måte å previewe kommentarer, sånn at man eventuelt kan se hvordan tekst og lenker vil bli seendes ut. Ellers er alt ganske perfekt. :)

2. Sindre
07.01.09

@ skogtrollet: Det er nettopp slike kommentarer som gir meg motivasjon til å holde det gående. Det er ingenting som gleder meg mer enn å høre at jeg har inspirert andre til å starte noe eget, og at de atpåtil har fått det bedre med seg selv. :)

Jeg har tenkt litt på å forbedre kommentarfunksjonen. Blant ting jeg vurderer er å installere CommentLuv, som viser kommentatorens siste bloggpost automatisk, samt muligens visning av avatarer. Hvis det finnes en god plugin til det du foreslår er det ikke uaktuelt det heller.

07.01.09

Ja jeg like den funksjonen der den viser siste innlegget til den som legger inn kommentaren. Jeg så bloggtips.no hadde sånt.

4. KanskjeEnBlogger
08.01.09

Hei Sindre

Jeg ser at prisene du opererer med for å hjelpe folk med å få opp en blogg tilsvarende din er særdeles hyggelig.

Det jeg lurer på er om du kan hjelpe meg om jeg ønsker å sette opp en blogg på et anonymt domene? Jeg vet ikke engang hvor jeg får kjøpte et anonymt domene, men om jeg skulle blogget så ville jeg nok ikke ønsket å fronte navnet mitt i første omgang.

Hva kunne du bidratt med her?

5. Sindre
08.01.09

@ KanskjeEnBlogger: Hei du! Kan du sende meg en mail via kontaktsiden her på Glabladet, eller bare til sindre at www.glabladet.no? Så svarer jeg der. :)

6. Stine
08.01.09

Flere inntektkilder er lurt. Mitt problem (foreløpig) er at de er så små… Løsningen blir å finne ENDA FLERE!

08.01.09

Dette var akkurat den enkle og oversiktiglige informasjonen jeg har hatt behov for. Den siste tida fra desember til nå har jeg gått med en tanke i hodet om at jeg bærer på en gründer i magen. Hjertet har sørget for at jeg er frigjort fra andre bindinger, og jeg er nå klar – og har ventet på tegn fra universet om at tida er inne.

Hjertelig takk for din inspirasjon og universelt dytt bak!

8. Sindre
08.01.09

@ Stine: Mange elver små vettu… ;)

9. Sindre
08.01.09

@ Fredfull: Bare hyggelig, lykke til med prosjektet! :)

13.01.09

Sagt om nedgangstider:
«Den ene manns død, er den andre manns brød»

Det finnes alltid muligheter, for de som holder seg våken i timen.

[...] Snu det negative til noe positivt, lær av dine feil og husk at nedgangstider er gode tider… for gründere! [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere