Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Loven om tiltrekning kurs 2 – Man tror det man forventer

Skrevet av Sindre | 13. mai, 2008

Loven om tiltrekning sier at du tiltrekker deg alt du opplever i livet. Dette er en ganske ny måte å tenke på for folk flest. Man har jo gjerne blitt vant til å tro at tilfeldighetene avgjør hva vi opplever i løpet av en dag. Man kan ha et mål om å gå på jobben og deretter butikken, men hva man opplever mens man utretter dette målet, er helt tilfeldig. Dette stemmer, hvis det stemmer for deg. Har du erfaring fra tidligere i livet at du opplever tilfeldighet overalt, er det dette din hverdag vil fylles med. Men i følge Law of Attraction er ikke engang tilfeldighetene tilfeldig.

Dette er utrolig viktig å forstå: Law of Attraction (LoA) handler ikke bare om å tiltrekke seg det man ønsker. LoA tiltrekker absolutt alt du opplever. Når du ikke bruker LoA bevisst til din fordel, fungerer det likevel – som tyngdekraften. Dette forklarer ganske enkelt hvordan dumme ting kan skje med folk som overhodet ikke ønsket det. Ingen av de uskyldige ofrene i 9/11 hadde drevet visualisering av at to fly skulle komme til å krasje i arbeidsplassen deres. Dette kunne skje fordi man ikke var bevisst på Law of Attraction. Og, ting skjer. LoA er ikke noen magisk trylleformel for å aldri oppleve negative ting igjen. Det er ikke bare et nytt påfunn fra selvhjelpsbransjen, hvor man har slengt sammen noen ville påstander om at «du kan oppnå alt du ønsker deg» og «likt tiltrekker seg likt» og that’s it!

LoA er hva det er. Man tiltrekker seg alt inn i livet, bevisst eller ubevisst. Det spiller ingen rolle om noe er godt eller vondt. LoA tar ikke hensyn til dette fordi LoA er ikke «Gud» eller noen som sitter og tenker ut hva som skal skje med deg. Det er den mest kraftfulle loven i universet. Slutter man å se på hendelser som gode eller vonde hendelser, forstår man kanskje lettere hvordan alt mulig kan skje, både positivt og negativt. Man tiltrekker via LoA «by default». Det bare skjer.

Er det din feil at du har tiltrukket deg et liv fyllt med ulykker og uflaks til nå? Selvfølgelig ikke. Dette har skjedd ubevisst. Det er nettopp derfor jeg er så brennende opptatt av å lære fra meg denne kunnskapen til andre. Jeg ønsker å få andre til å innse det jeg har innsett: Du kan oppnå dine villeste drømmer, du kan leve et fantastisk liv, du trenger ikke å ha det kjipt lenger. Noen opplever at det tar tid i starten, mens andre får ting til å skje veldig raskt. Det betyr ikke at du gjør noe feil. Det betyr bare at du opplever motstand mot å tro på noe sånt, fordi dette er en helt ny måte for deg å tenke på. Derfor kan det være lurt for deg i starten å sette deg troverdige mål. Ikke tenk at du skal våkne opp i morgen med en formue på bankkontoen. Da vil du bare bli skuffet. Sett deg troverdige mål, som å møte en venn som du ikke har sett på lenge, i løpet av f.eks. den neste måneden. Eller ha som mål å finne småmynter på bakken.

Mange har reagert på påstanden om at man tiltrekker seg alt i livet, og at det er sånn det fungerer – hver gang. Noen ønsker ikke å tro dette, og dermed skaper de sin egen virkelighet, basert på hva de er vant med å tro fra før. Og det er ingenting galt i det. Verken jeg eller andre som snakker om Law of Attraction ønsker å prakke dette på folk. Jeg ønsker bare å opplyse folk om denne tankegangen. Noen vil alltids argumentere med at dette ikke kan bevises, men det kan heller ikke motbevises. Og hvordan kan vi da vite om det er sant eller ei? Hvorfor skulle det ikke være sant?

Hvis folk før i tiden trodde at jorden var flat, var det den virkeligheten de skapte for seg selv, og det var i aller høyeste grad ekte for dem – HVIS de trodde jorden var flat. (Nyere forskning tyder på at man egentlig visste at jorden var rund før i tiden også!) Men hvis man virkelig hadde trodd på en flat jord, og plutselig fant ut at jorden var rund, tenk hvilken effekt det ville hatt på de som virkelig trodde jorden var flat! Hvordan ville du ha reagert? Rund jord?! Det hadde ikke hørtes mye logisk ut, hadde det? Du hadde vært skeptisk, ikke sant?

Men ettersom ting altså tyder på at man aldri har trodd at jorden var flat, kan jeg bruke et mer troverdig eksempel. Nedenfor ligger en reklame de fleste kjenner igjen. Jeg oppfordrer deg til å se den før du leser videre.

Dette er en bra reklame. På den tiden denne jenten var ung, ville hun blitt stemplet som vrangforestillende, psykisk ustabil og helt på jordet med sine visjoner. Ingen hadde trodd den gangen at dette skulle bli en realitet. Tanken var ikke påtenkt enda, av en enkel grunn: Menneskets utvikling var simpelthen ikke kommet så langt. Man kan bare forestille seg hva man kan vente seg i fremtiden, som er helt utenkelig for oss i dag.

Men poenget er at man tror det man forventer. Hvis man syns noe høres helt umulig ut, betyr det bare at man ikke tror det går an i den virkelighetsforståelsen man har. Enten det er fordi man snakker om fjerne fremtidsvisjoner i en reklame eller fordi man presenterer en helt ny måte å tenke på, som river grunnen av det tankeoppsettet man har fra før.

Som barn blir man, underbevisst, påvirket av virkelighetsoppfattelsen til ens foreldre, og dette farger av på barnets personlighet. Man blir underbevisst påvirket av miljøet og omstendighetene rundt seg, og man konstruerer sine fundamentale, grunnleggende oppfattelser av virkeligheten, som igjen legger grunnlaget for hva man tror er mulig når det gjelder økonomi, helse, relasjoner og verden.

Men er vi egentlig så altvitende som vi liker å tro?

Andre innlegg i denne serien:


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 13. mai 2008 klokken 12:44 i kategoriene: Law of Attraction,

LESERNE MENER:
9 kommentarer så langt

1. Silly
14.05.08

Jeg tror jeg har begynt å forstå åssen dette funker, Sindre! Jeg vil få det til jeg også. Jeg er nødt til å begynne å gjøre det jeg elsker igjen, jeg. Jeg må begynne å tegne. Høsten 2009 skal jeg drive med noe kreativt, og ikke det jeg driver med nå. Tror jeg skal lage meg et sånt «vision-board»!! :)

2. Sindre
14.05.08

Flott å høre, Silly! Begynn å tegn igjen hvis det er det du virkelig vil! I 4. del kommer jeg til å snakke enda mer om hva man kan gjøre for å komme i gang med Law of Attraction, så følg gjerne med da! :)

PS. Når det gjelder visionboard kan jeg på det sterkeste anbefale online visionboard fra Lifemastering. Dette er laget av den norske LoA-gründeren Birgit Semundseth, og er tilgjengelig på norsk. En veldig grei måte å begynne på!

3. snadrik
14.05.08

«Når du ikke bruker LoA bevisst til din fordel, fungerer det likevel – som tyngdekraften. Dette forklarer ganske enkelt hvordan dumme ting kan hende med folk som overhodet ikke ønsket det. Ingen av de uskyldige ofrene i 9/11 hadde drevet visualisering av at to fly skulle komme til å krasje i arbeidsplassen deres. Dette kunne skje fordi man ikke var bevisst på Law of Attraction.»

Klarer liksom ikke helt å se hva du prøver å forklare her. Du mener f. eks at han mannen som hver dag jobbet i en av bygningene, men som ringte inn og meldte seg syk denne dagen, var bevisst på Law of Attraction? Mens alle de som var så uheldige å gå på jobb denne dagen, ikke var bevisste på LoA?

Jeg er enig i mye, og har faktisk kommet på eksempler fra eget liv i forhold til dette temaet, men det at du skriver at ulykker kan skyldes at folk ikke var bevisst på LoA virker litt vel søkt for meg.

4. Sindre
14.05.08

Snadrik: Gode spørsmål du kommer med. La meg (prøve å) forklare.

Aller først vil jeg si at det er bortimot en måned siden jeg begynte å kladde disse innleggene, og jeg forstår LoA bedre nå enn den gang. Har bl.a. klart å manifestere et par ting inn i livet mitt etter jeg skrev dette utkastet. Mer om dette i del 4 i denne serien.

For å svare litt mer på det du spør om:

Nei. Han som ringte inn og var syk var ikke nødvendigvis bevisst på det heller. Ingen kunne vite at det som skjedde den dagen skulle skje. Poenget mitt er: Tenk deg tyngdekraften. Den virker, i bakgrunnen, hele tiden. Enten vi er bevisst på det eller ikke. For det aller meste er vi overhodet ikke bevisst på at tyngdekraften faktisk eksisterer. Men det hindrer den ikke i å eksistere. Vi nyter godt av den hvert eneste sekund likevel, i den forstand at vi slipper å plutselig sveve ut i rommet fordi den sluttet å virke da vi ikke tenkte på den.

På samme måte virker Law of Attraction hele tiden. Tingen er at de fleste som var i den bygningen, og de fleste som er i alle bygninger, på forskjellige jobber, dag etter dag, er vant til et liv hvor tilfeldighetene bestemmer hva som skjer. De vet ikke at de selv kan begynne å ta ansvar for hvilket liv de vil leve. Er du vant til en virkelighet hvor du tror at alt er tilfeldig, vil du oppleve tilfeldighet. Er du vant til å ha mye uflaks i livet, vil du oppleve mer uflaks. Er du vant til at livet går lett, vil du oppleve at livet stadig er lett.

Vi lever ikke i en drømmeverden. Vi opplever både sorg og glede. Dermed kan ting som 9/11 skje. Men hadde folk begynt å bli mer bevisst på sine egne tanker, og det faktum at man kan skape sin egen virkelighet, ville vi rett og slett ha sett mindre av terror og lidelser. Derfor kan man si at «hadde han mannen vært bevisst på Law of Attraction, kunne han unngått 9/11″.

Når alt dette er sagt, er det viktig å understreke at det skal godt gjøres å overbevise seg selv om at man aldri kunne havnet i en ulykke. Spesielt når man ser eksempler på folk som havner i ulykker overalt. Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Et fornuftig sted å begynne, er nyhetene. Kutt ut nyheter, rett og slett. Det er lettere å konsentrere seg om å leve et slags «drømmeliv» hvis man ikke blir minnet på all «faenskapen» i nyhetene hele tiden. ;)

Dette er sikkert ikke den beste forklaringen jeg kunne gitt, men jeg håper du skjønte den litt. Hvis det er noe mer du lurer på; spør gjerne igjen!

5. Mats
14.05.08

Litt offtopic: Det å bytte ut nyhetene er også en grei måte som fungerer strålende, kutt ut de vanlige nyhetene om all elendighet, bytt ut aftenposten/vg med finansavisen eller dagensnæringsliv. Der får du finansnytt, nyttig å lære seg og forstå businessverden, aksjer osv, der er det alltid glade nyheter. Med det så mener jeg ikke at det er positivt når noe blir nedlagt, aksjekursen stuper osv, men da kan man få et overblikk over muligheter, kjøp når aksjene stuper, om noe går konkurs kan du få en business mulighet der dette skjedde, masse ledige folk som trenger jobb. Kan i hvertfall være en god overgang til å kutte nyheter helt ut, om man er litt «avhengig» av å ha noe å lese til frokost osv… :)

6. Sindre
14.05.08

Ikke dumt, Mats. Har faktisk lenge tenkt på tanken om å begynne å lese mer aviser som Dagens Næringsliv og lignende, businessorienterte aviser. Det lille jeg har bladd i dem før har stort sett vært interessant!

7. lene
20.02.10

hei sindre! :D jeg har prøvd dette me å visualisere osv.. å en ting på listen min var å høre en sang fra et band uten å ha satt den på selv! dette skulle skje innen 30 dager. å det rare er at jeg drømte at noen satt på en sang av det bandet. så det har jo egentlig skjedd bare at det skjedde i drømmen min… eller?

åsså har du jo skrevet om at man må vite hvordan vi skal bruke LOA. er det sånn at visst man ikke vet hvordan vi skal be universet om noe, så får man det ikke?

8. Morten
21.02.10

@lene:
Du kan få et kjapt svar fra meg, selv om jeg ikke har brukt disse metodene på mange år. De fleste vil si at du må TENKE – FØLE – HANDLE hvis du skal oppnå noe via LoA.

TENKE = logisk definere målet på et papir (eller på data)
FØLE = Visualisere og se for deg målet som allerede oppnådd, og oppleve følelsen i NÅTID slik du ville følt hvis målet var oppnådd nå. Forsøk også å se for deg veien som førte frem til at målet ble oppnådd (hvis det er mulig), slik at målbildet føles realistisk og oppnåelig.
HANDLE = du må ha en eller annen aktivitet som er rettet mot at målet skal oppnås, det holder ikke med å bare tenke på at det skal nås. Et eksempel på handling kan være at du forteller noen om målet du sikter mot, diskuterer muligheter med andre og lignende ting. Du må ihvertfall ha en eller annen form for handling. Å poste spørsmål i tråden her var faktisk en handling, og den har ihvertfall tiltrukket DETTE svaret. :)

Målet ditt om at noen skal sette på en bestemt melodi mangler kanskje HANDLE-delen? Du må BIDRA til at ting skjer selv på en eller annen måte. Her øker du sjansen hvis du er på steder hvor folk kan tenkes å sette på melodien du ønsker.

De aller fleste som visualiserer seg selv omgitt av penger (typisk mål for mange) vil ikke lykkes noe spesielt godt. Svært ofte TROR de ikke på målet selv, og svært ofte mangler de handling som kan føre til at målet nås. Mål som er overdrevent ambisiøse kan føre til motsatt effekt – det funker dårlig å «påtvinge» hjernen ting den vanskelig vil tro på (det KAN funke, men …).

TENKE-prosessen er forsåvidt enkel, men svært mange velger «feil» mål i forhold til hva de egentlig burde ha valgt. Hva man TROR man ønsker og hva man faktisk har behov for er ikke alltid den samme tingen, og dette kan gi risiko for at mange mål bare oppnås kortvarig eller har andre negative effekter. Dette er en grunnene til at jeg sjelden anbefaler noen å bruke disse metodene.

FØLE-prosessen er sentral for å omgjøre tanker til handling. Logiske tanker og planer mangler «drivkraft», så det er ikke særlig effektivt bare å liste opp mange ønsker på et papir. Det er tankenes «følende del» som omgjør en tanke til handling. Mange mål har liten følelsesmessig effekt, dvs. at det er vanskelig å oppleve noen særlige følelser når man visualiserer målet som oppnådd. En løsning kan være å vinkle beskrivelsen litt annerledes – f.eks. kombinere målet med et annet mål når man visualiserer.

Visualisering krever repetisjon for å bli mer effektiv, dvs. at tankemønsteret må være dominerende i forhold tanker som motsier at målet kan nås. Du må rett og slett TRO på at det du ønsker vil kunne skje, og troen oppnår du delvis gjennom å repetere målbildet som oppnådd. Det er mye lettere hvis du allerede har oppnådd lignende mål tidligere, dvs. at du har en EKTE opplevelse av dette fra tidligere.

Personlig synes jeg yrkesmessige mål er lettere å oppnå enn mer diffuse mål, siden yrker tilbyr mange muligheter for å repetere ideer og handling om og om igjen på daglig basis. Det er litt verre å velge RIKTIGE mål, men muligheten for repetisjon er ihvertfall god.

I tillegg til de 3 prinsippene tenke-føle-handle vil jeg også nevne «aha-følelsen» – den følelsen som du opplever når du ser både målbildet og veien til målet som en helhet. Dette er omtrent samme følelse som du får hvis du har fått en lys ide som «slår ned i deg» med alle detaljer klart og tydelig. Følelsen behøver ikke å «slå ned i deg» i alle tilfeller, det hender at den kommer gradvis også.

I tillegg til dette er det en haug av andre ting du bør ta hensyn til – f.eks. at mål ikke bør være i KONFLIKT med egne eller andres interesser, og heller ikke i konflikt med visse realiteter. Eks.: Hvis du drømmer om å bli rik på aksjer vil svingninger i aksjemarkedet være istand til å overvinne dine drømmer. Det samme gjelder hvis du drømmer om en forfremmelse på jobben – det bør rett og slett være plass til en slik forfremmelse i firmaets planer.

Jeg har ikke sett «The Secret» (bortsett fra 24 minutters trailer) og heller ikke studert Law of Attraction, men jeg har lest «Think and grow rich» for mange år siden. Filosofien er omtrent den samme, men Napoleon Hill valgte å «tone ned» noen av teoriene som er sentrale i LoA (mystisisme om universet, kvantefysikk osv.). Dette betyr trolig at svarene mine vil avvike noe fra de som sverger til «The Secret», men du har sikkert ikke vondt av litt alternative svar.

9. lene
23.02.10

takk for svaret morten:) jeg har merket at sånne småting som jeg har sakt til meg selv skal skje, det skjer.. men det er sånn som å finne penger på bakken.. at noen skal si noe fint til meg osv… men jeg har et ønske som jeg har hatt i kansje to år nå… men jeg har aldrig funne ut hva jeg skal gjøre for å oppnå det. men så fant jeg det ut for noen måneder siden… å jeg visualiserte hver dag… å jeg VISSTE at det skulle skje.. jeg FØLTE det på meg.. å når jeg tenke på det jeg ville oppnå, så var de følelsene som jeg hadde hatt hadde det skjed så sterke… men så merker jeg no at det kommer ting i veien HELE tiden… gang på gang.. som stopper meg for å oppnå det… å nå har jeg vel på en måte gitt opp… for denne gangen vertfall… men jeg var så sikker på at det ville skje… ønske er å møte en bestemt person i oslo.. jeg vet at han skal vere i oslo 3 mars… å jeg skulle finne han.. men også trenger jeg penger til å reise dit… å jeg fant ut tre måter for å tjene meg noen raske penger.. men alle tre måtene gikk rett i dass… så nå har jeg ikke penger til å komme meg til oslo… å jeg er så skuffet… for jeg følte det så sterkt på meg at det ville skje.. jeg var 100% sikker… hvorfor skjer det ikke???

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere