Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvem tar du imot råd fra?

Skrevet av Sindre | 02. september, 2008

Du er singel. Du drømmer om å slå deg til ro og få barn, men sliter med å holde på et forhold. Gang på gang prøver du, men gir stadig opp. Alt virker håpløst. Hva gjør du? Jo, du søker tips hos en venn. En venn som tilfeldigvis er like singel som deg. Og så forventer du å ha en bedre sjans for å lykkes neste gang…

Den single vennen virker kanskje klok, men han er fortsatt singel. Du vil trolig få langt mer relevante tips fra en som er i den situasjonen du selv ønsker å være. Hvis du vil være gift og ha barn, søk samlivsråd hos noen som er gift og har barn! Er det ikke logisk? Vennen kan i beste fall tilby deg teorier. Noen som er gift kan basere sine uttalelser på solid erfaring.

Eller:

Du drømmer om å kunne jobbe hjemmefra. Du lengter etter å unnslippe A4-livet og orker ikke tanken på å være en slave i en utilfredsstillende jobbsituasjon til du går av med pensjon. Du begynner å snakke med dine kolleger på jobben om dine tanker om å jobbe hjemmefra, i håp om at de kan bidra med litt tips og synspunkter.

Du føler kanskje at noen må «godkjenne» dine planer før du gjør alvor av dem. Men er det du eller de andre som styrer livet ditt? Gi deg selv tillatelse til å ta beslutningene for ditt eget liv her og nå. Søk råd hos noen som allerede jobber hjemmefra, fremfor kolleger som ikke kjenner til noe annet enn å ha en jobb. La deg motivere og inspirere av å studere de som klarer å gjøre det du vil gjøre.

Eller:

Tenk deg at du allerede har tatt en avgjørelse inni deg om at du skal prøve å tjene 1 million kroner i år. Tenk deg at du forteller om dine ambisiøse mål til en kollega på 9-16-jobben din. Mest sannsynlig vil vedkommende le høylytt og gjøre narr av deg og si at noe sånt ikke vil være mulig. Han vil fortelle deg at hvis du tror det, så lever du i drømmeland. Med andre ord, ikke den mest oppløftende tilbakemeldingen du kan få. Nok til å få noen og enhver tilbake til «fornuft» og plante beina ned på jorden igjen.

Men…

Tenk deg nå at du har klart å komme i kontakt med en suksessrik forretningsmann. Tenk deg at du forteller ham om dine planer for å tjene 1 million i år. Vil han si at det er mulig? Selvsagt. Ingenting er umulig for de rette personene. Hvorvidt du kommer til å klare det er det ingen som kan fortelle deg; det ligger i din egen makt. Men du har allerede tatt et steg i riktig retning.

Ta kun råd fra folk som er der du vil være. Press ut så mye kunnskap du kan. Spør dem, observer og lær. Ikke spør svogeren din om økonomiske råd hvis han selv sitter med gjeld til langt oppover ørene. Og slanketipsene fra tanten din på 230 kg bør du kanskje ta med en klype salt. Omring livet ditt med folk som oppnår de resultatene du ønsker å se i ditt liv. Hvis du ikke kan møte dem, les bøkene deres, hør lydopptak, se videoer eller gå på seminarer. Alt i alt vil dette tilføre deg det tankesettet du vil trenge for å begynne å oppnå suksess.

Hvis du vil oppnå det du ønsker i livet, vit at klokken tikker. Livet er ikke en konstant øvelse. På et visst punkt må du foreta handling. Ta beslutningen om å leve det livet du fortjener, fremfor å ta til takke med middelmådighet.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 02. september 2008 klokken 4:50 i kategoriene: Bevissthet, Business, Jobb & Karriere, Law of Attraction, Samliv, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
23 kommentarer så langt

02.09.08

Du har helt rett! Har du lest bøkene til Robert Kiyosaki forresten? Blant annet Rich Dad, Poor Dad og Cashflow?

2. Sindre
02.09.08

@ Victoria: Nei, jeg har enda ikke lest de bøkene, men «Rich Dad Poor Dad» står faktisk på boklisten min. Har en del bøker å bestille i nærmeste fremtid. :)

02.09.08

Gled deg! Den er utrolig bra. Cashflow er oppfølgeren. :)

02.09.08

Veldig sant det du sier, men er ikke nødvendigvis noe en tenker over hele tiden.. Skal prøve å ha det i hodet til neste gang jeg trenger hjelp med noe ;)

03.09.08

Her var det mye bra, men det er nok ikke helt slik som du beskriver! Jeg er singel, men har da vært i et langt forhold. Ville du ikke tatt tips fra meg om forhold??
Jeg er far, faktisk til tre, men lever ikke sammen med barna. Ville du ikke tatt råd fra meg om barn?
Jeg kunne sikkert fortsatt slik. Tror nok det handler mye om erfaring og selvinnsikt på en del områder. Jeg har mange erfaringer som jeg kan dele og mye kunnskap å gi fra meg.
Jeg er håndballtrener og overvektig, det ville være dumt om ikke mine spillere ville ta imot treningstips fra meg fordi jeg er overvektig og ser totalt utrent ut ;)

Så jeg ville vel ikke si at man nødvendigvis må ha et speilbilde der og da som man skal ta råd fra…

6. Sindre
03.09.08

@ MillionEuroMan: Det hender at trenere ikke er i like god form som spillerne. Jeg antar dette kan ha en sammenheng med at treneren som regel er eldre, og dermed har større sjans for å legge på seg noen ekstra kilo etterhvert som årene går. Jeg ser ingen grunn til å tvile på en treners prestasjoner og kunnskaper bare fordi han har noen ekstra kilo.

Single og overvektige folk kan selvsagt ha masse kunnskaper om noe som ikke gjelder for dem akkurat nå. Men man kan likevel begynne å tenke på: «Hvis disse tipsene er så gode, hvorfor gjør han ikke noe med det selv da?».

Ville du ikke følt deg litt tryggere hvis du fulgte tipsene til en som har brukt dem før, og som oppnår stor suksess i gjeldende øyeblikk etter å ha fulgt dem? Hvis gjeldsslaven av en kompis av deg kommer med et foredrag om hvordan du kan bli millionær, ville du tatt det seriøst?

Det jeg prøver å oppnå med denne artikkelen er rett og slett at man tenker litt over hvem som kommer med tipsene og hvem man velger å stole på selv. Bruk sunn fornuft, rett og slett, så kommer man langt. :)

7. Magnus
03.09.08

På samme måte som å ta imot tips om å ikke ta høyere utdanning fra en som ikke har tatt høyere utdanning? ;)

Jeg ser mye av det du sier i dette innlegget, det er helt klart mye riktig i det du formidler. Man oppsøker ofte profesjonelle aktører om man skal ha hjelp/tips til et eller annet. Vet ikke helt om det er den karen her jeg først hadde oppsøkt om det var HTML jeg trengte hjelp til: http://farm1.static.flickr.com/79/265918244_f16ba8182a.jpg

8. Sindre
03.09.08

@ Magnus: Ha-ha! :P Jeg visste at noen kom til å kommentere noe sånt. Men, den kommentaren din var faktisk ikke så lur som du tror. ;) Nettopp fordi jeg ikke har hatt høyere utdanning er jeg i en langt bedre posisjon til å formidle fordelene ved å ikke ta høyere utdanning – enn de som har høyere utdanning. :)

Ville artikkelen vært mer troverdig om den hadde vært skrevet av en med høyere utdanning? Nei – fordi en med høyere utdanning ville vært påvirket i retning av at «høyere utdanning er lurt og fornuftig». Jeg er i en perfekt posisjon til å skrive en sånn artikkel fordi jeg er et levende bevis på at man kan komme langt og oppnå mye ved å ikke følge strømmen. Jeg lever et givende liv, og er langt lykkeligere nå enn jeg ville vært dersom jeg var fastbundet til skolebenken mens jeg studerte noe jeg ikke engang har bruk for. :)

Når det gjelder økonomisk suksess – for de som kun tenker penger – så tar jeg dette området med stor ro. Jeg tjener ikke like bra som i en vanlig jobb nå, men jeg er på god vei til å være i stand til å tjene mer enn jeg kunne drømt om i en vanlig jobb. Når alt kommer til alt så setter jeg større pris på å leve et liv hvor jeg gjør noe som gir meg mening enn å leve et liv hvor jeg konstant føler at «noe skurrer» fordi mine handlinger ikke samsvarer med mine egentlige ønsker.

9. Magnus
03.09.08

vel, det kan jo godt hende at det finnes de som tar høyere utdanning som på en måte angrer på at de tok høyere utdanning også. De som ikke får seg jobb innen deres utdaningsområde for eksempel, ser kanskje på utdanningen som bortkastet? Da ville det jo ha vært mer troverdig om han hadde skrevet et slikt innlegg, dersom han selv hadde vært gjennom en slik utdanning, men angret på valget i ettertid?

10. Sindre
03.09.08

@ Magnus: Kan hende det finnes?! Det var jo derfor jeg skrev hele artikkelen. ;) Hvorfor er det mer troverdig å høre det fra dem enn å høre det fra en som har hørt det fra dem? Dette blir kverulering, Magnus. Nå holder vi oss til innleggets tema.

11. Cherie
08.09.08

Gode tips å ta med seg videre, Sindre!
Du gjør hverdagen litt enklere;D

12. Edwin
24.09.08

Når det gjelder Robert T. Kiyosaki, bør han leses med en god klype salt. Har selv lest noen av bøkene hans og boken «The 16% solution». Ble litt skeptisk da Robert anbefalte ting som er helt klart ulovlig: Utgiftsføre det som i praksis er ferie.
Litt research er bestandig å anbefale. Der er ingen «golden formula». Og ja det er fullt mulig å komme til mye penger uten tradisjonell utdannelse. Men du vil aldri tjene noenting hvis du ikke jobber hardt og lenge. Samt tilegner deg kunnskap, enten ved egne erfaringer (hvis du har tid) eller den smarte måten; av andres erfaringer/feiltrinn.
Robert tjener hovedsaklig pengene sine fra salg av bøkene og det overprisede spillet «ratrace»
Når det gjelder penger og hvordan de oppfører seg etc, er det en bok som gjelder: «The richest man in Babylon» av George S. Clason, hvor forresten Robert T. Kiyosaki stjeler en del poeng ifra uten å gi kredittere opprinnelsen.
MANGE HAR TAPT MANGE PENGER PÅ Å FØLGE ROBERT KIYOSAKI`S METODER UKRITISK.
http://www.johntreed.com/Kiyosaki.html

13. Sindre
24.09.08

@ Edwin: Jeg er klar over den siden du linker til og har selv blitt litt skeptisk etter å ha lest der. Likevel, selv om noe av det han skriver kan være oppdiktet, så er boken anbefalt av mange som faktisk har lykkes med sin rikdom, så jeg tror at boken er verdt å lese, så sant man husker å ta noen ting med en klype salt, som du sier. :)

[...] du lese mer om dette tema anbefaler jeg deg å sjekke ut: Glabladets artikkel “Hvem tar du imot råd fra?”   Han beskriver det på en utrolig bra [...]

[...] Vel, jeg er ikke i den rette posisjon til å gi noen konkrete råd. Du så jo hvordan det gikk med meg. ;) [...]

[...] Hvem tar du imot råd fra? [...]

17. Line
16.12.09

Det er så utrolig sant, men jeg synes alltid at det hjelper å diskutere ting med mine nære. Jeg er ei skikkelig mamma&pappa-jente, så selv nå som jeg bor hjemmefra på sjette (?) året, ringer jeg til mamma og sier «tror du jeg klarer å ta førti stp?», til pappa og spør «er naturvern en vanskelig fag?» osv. Jeg snakker selvsagt med studieveiledere og elever på høyere trinn osv, men mamma & pappa kjenner MEG. Og det er også viktig!

Ellers så jeg diskusjonen du og Magnus hadde høyere opp, og jeg synes ikke at du skal anbefale hvem som helst å satse på et liv uten utdanning…jeg veit om mange som har utdanna seg, men det er bare deg jeg har hørt om som det faktisk lønner seg for…

18. Sindre
16.12.09

Line, jeg lurer på hvor du får det fra at jeg anbefaler hvem som helst å droppe utdanning? Hvorfor gjøre det fordi «alle andre» gjør det, er vel heller poenget. Hvorfor ikke tenke selv fremfor å følge saueflokken? Hvis du bare har hørt om meg i hele ditt liv som ikke har trengt høyere utdanning trenger du å åpne øynene kraftig! Du har sovet lenge nå, Line. :)

19. Line
16.12.09

Sindre: har ikke egentlig sett det andre steder fra Magnus, så var egentlig mest ment som en kvalitetssjekk. Og selvfølgelig har jeg hørt om andre – men ikke på VÅR alder som gjør det BRA på noe så banalt som blogging i Norge. Det er en annen situasjon ute i den store, vide verden – her er det jo stort sett bare mammabloggere som får noen tusenlapper i mnd for å promotere bleiemerker, men du kan jo leve av å komme med fantastiske tips som folk som er langt mer erfarne i livet enn deg faktisk trenger. Det er FÅ som kan skilte med noe sånt!

Btw, som student heter det ikke sovet for lenge, det heter sovet for lite :P Snart juleferie og tid til å tenke over hva man skriver nå…:P

20. Sindre
16.12.09

Hehe, du redder deg bra inn igjen, det skal du ha! ;)

Nå er ikke alle Glabladets lesere så mye eldre enn meg, her finnes det lesere som er alt fra mye yngre til mye, mye eldre. Tror folk flest syns det er interessant å følge med på mye av det jeg skriver fordi de kjenner seg igjen i tankegangen, men ofte har de kanskje ikke sett det ytret på den måten jeg gjør. Jeg er bare glad for at mine idéer faktisk når ut til et bredt spekter av mennesker og at det går akkurat nok rundt til at jeg kan fortsette som jeg gjør. Blogging er ikke noe jeg er blitt rik på, men det med økonomien ordner seg nok når jeg får på plass en del av de andre prosjektene jeg har på lur. :)

21. Line
17.12.09

En har da øvd i mange år på å redde seg inn fra feilskjærte prosjektoppgaver som blei nedprioritert til fordel for onsdagspuber – noe får vi jo igjen får studielånet ;-)

Økonomien årner seg alltid for de fleste, særlig når du har så mange ideer som du har. Selv sliter jeg med at jeg reiser bort alle pengan mine. Nå skal jeg sette meg et sparemål: jorda rundt! :P

[...] Jeg er IKKE millionær (inntil videre, hehe). Sånn sett burde du sikkert ikke høre på meg anyway akkurat nå. Som jeg har sagt før: Ta alltid kilden i betraktning når du leser råd og tips om noe som helst. [...]

[...] Tidligere har jeg skrevet et innlegg hvor jeg poengterer at det er lurt å være bevisst over hvem du tar imot råd fra. Ville du f.eks. tatt imot råd fra den alltid like single fetteren din om hvordan få seg kjæreste? Ville du følt at du fikk troverdige tips om “hvordan gå ned i vekt” fra en som selv veide 150 kg?

Men tro det eller ei, det finnes faktisk unntak. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |