Livet er mer enn bare en nisje

Samfunnet er lagt opp til at vi alle skal velge oss ett felt og holde oss til det. På ungdomsskolen må vi velge hvilken linje vi skal gå på videre, deretter må vi studere eller få en jobb innen den retningen vi har tatt. Selv vi gründere som griner oss til å gå våre egne veier fordi vi misliker A4-systemet, velger oss gjerne nisjer når vi starter en business.

Jeg respekterer enhver som velger et område i livet og holder seg der. Det må bety at vedkommende virkelig elsker det. Og det er greit, men sånn er ikke jeg. Jeg kan ikke holde meg til bare én ting. Jeg bygget Glabladet opp på en linje av «selvutvikling», men selv da skrev jeg om mange forskjellige områder i livet. Etterhvert tok «blogging» mer over som tema, og det ble en slags kombinasjon. De to temaene er fortsatt en del av Glabladet (og kommer til å være det), men jeg har også eksperimentert med å blogge om mer personlige interesser, som musikk, film. Jeg gjør også plass til «horeartikler» (folk som betaler meg for å skrive om noe).

Alt dette inngår som en del av Glabladet. Jeg mener at livet har mer å by på enn bare ett felt. Livet er mer fargerikt enn som så. Selv de som velger seg en retning og holder seg der, har som regel også andre interesser. Så hvorfor skal man på død og liv bli satt i bås?

Jeg er en såkalt «scanner»-type. Det er ikke mange av oss, i hvert fall ikke åpenlyst. Vi scannere har mange forskjellige interesser. Vi kan gjerne bli interessert i et felt, men hvis vi går for dypt inn i det, eller blir der for lenge, begynner vi å kjede oss og trenger forandring. Vi kan som regel litt om det meste, men aldri alt om én ting. Dette er ikke normen i samfunnet. Det er som regel lettere å oppnå suksess, tjene gode penger, ha lange karrierer, hvis man holder seg til «den ene tingen».

Dette er litt av grunnen til at jeg avstår fra å fokusere for mye på min «bloggekspertise». Selv om jeg kan mye om temaet, vil jeg ikke bli satt i bås, og jeg kan heller ikke alt, hverken om blogging eller teknologien bak. Kanskje nettopp fordi jeg ikke vil gå så dypt inn i det som det ville kreves, fordi da ville jeg trolig slengt det fra meg og prøvd meg som nakenfotograf istedet. (Hey…!)

I april bestemte jeg meg for å begynne å tillate mer personlige innlegg og ikke bare tips og råd her på Glabladet. Kun en ødelagt Mac avbrøt flyten i eksperimentet, men dette er en retningslinje jeg ønsker å fortsette å følge. Ja, du kan alltids forvente å finne tips og inspirasjon innenfor selvutvikling og blogging når du kommer inn her, men du vil kanskje også se rare ting du ikke hadde forventet, i blant. Jeg vil gi meg selv litt frie tøyler, samtidig som jeg holder meg tro mot det Glabladet alltid har vært. Nettopp fordi livet er mer enn bare en nisje.

Det advares ofte mot å legge alle eggene i én kurv, men så lenge man har backup (som jeg har), så er ikke dette nødvendigvis så risky. Jeg har en visjon om at alt, eller det meste av det jeg kommer til å utvikle innenfor businessen min fremover, vil bli samlet på Glabladet. Så selv om Glabladets bloggdel fortsatt vil være her, vil jeg også gjøre mer plass til nye tjenester og produkter jeg skal tilby.

Hvorfor? Bl.a. fordi jeg i over et år har prøvd å få i gang en business på en annen nettside som jeg til slutt har gitt opp pga. tekniske utfordringer. Jeg prøvde å få alt til å fungere på en veldig profesjonell måte der, men teknologien bak dette, samt hvordan designet på siden skulle være, logo, infotekster, etc, ble for mye for meg. Jeg har allerede Glabladet og kunder her, og da tenker jeg at det kan være like greit å legge alt over her, selv om det skulle tilsi at noe automatikk må vike til fordel for litt mer «knotete» eller manuelle løsninger, men det er i det minste bedre å begynne med noe som ikke er perfekt, enn å ikke begynne engang.

Glabladet er allerede mitt bloggimperium, men nå blir det mitt nye businessimperium. Det vil innebære noen forandringer, men det er enklere å forandre på noe jeg allerede har, enn å starte fra scratch et annet sted, mens jeg samtidig forsøker å opprettholde det jeg allerede har. Så fremover blir Glabladet mitt fokus, og det vil skje ting her etterhvert.

Hvorfor ikke samle alt (eller flere ting) under én nettside? Hvorfor ikke respektere hele seg selv, som er mer kompleks enn bare «ekspertfeltet»? Glabladet er både business AND pleasure. Hvis noe av dette resonerer med deg, hvorfor ikke gjøre noe tilsvarende du også?

Legg igjen en kommentar