Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Slik tjente jeg 19,000,- på blogging i april 2010

Skrevet av Sindre | 13. mai, 2010

Da er regnskapet oppdatert og jeg har funnet ut nøyaktig hva jeg tjente på blogging i april. Jeg visste at april var en bra måned, men jeg hadde ikke peiling på nøyaktig beløp. Jeg har egentlig ikke tenkt noe særlig på det. Jeg er ikke lenger overrasket over at det går an å tjene penger på blogging; jeg har jo gjort det i over 2 år allerede. Men likevel slår april 2010 alle rekorder…

Bloggen min har nokså stabilt tjent opptil 10,000,-/mnd siden juni 2008. Dette beløpet har nesten fungert som et ufrivillig tak på hva det har vært mulig å tjene. Vel, inntil forrige måned…

La oss brekke det ned:

  • Div. affiliateinntekter: 576,06,-
  • Google Adsense: 1,670,12,-
  • Div. annonsenettverk: 2,119,00,-
  • Div annonsører: 3,787,78,-
  • Div. bloggtjenester: 10,750,00,-
  • Tilsammen: 18,902,96,-

Okey da, greit! Så manglet jeg 97 kroner og 04 øre for å tjene 19,000,00,-! Beklager den villedende overskriften! :P

Ikke bare kom jeg endelig over den magiske 10,000 kr.-grensen, jeg doblet den nesten like gjerne i samme slengen.

Dette er det meste jeg har tjent på én kalendermåned siden jeg hadde en VANLIG(!) jobb i begynnelsen av 2007. Dette er i seg selv hverken mye eller lite penger; det kommer an på øyet som ser. Men dette er altså tjent på «arbeid» som knapt kan kvalifisere som deltid av deltid, på en blogg som nesten ikke har blitt oppdatert de siste månedene. Hvordan i svarteste granskaugen er det mulig?

Før vi kommer til hvordan dette er mulig, vil jeg bare si at jeg deler disse tallene med deg i håp om å inspirere deg til å se hva som er mulig med blogging. Jeg vet at mange av mine lesere enten vurderer blogging eller er bloggere selv, som gjerne skulle ønske å tjene (mer) penger på blogging. Jeg vet av erfaring at det hjelper å se hva andre har oppnådd. Det bidrar til å oppløse begrensningstankene man har om hva som er mulig.

Nå finnes det mange bloggere som tjener mer enn dette i utlandet, samt noen få fjort…blond…øhh…ros…mot…eh… jentebloggere her i Norge. Men disse har haugevis med lesere som krever opptil flere daglige oppdateringer fra bloggeren. Pr. bruker leverer de ekstremt lite verdi i forhold til hva f.eks. Glabladet gjorde i april. På sikt, og med mål om økonomisk uavhengighet gjennom oppbygging av flere små- og store businesser som til slutt skal bli et «internettimperium», er jeg allerede på god vei inn i en smartere måte å jobbe på enn de som tjener penger på blogging på «standard»-måten.

Ingen kan si at det ikke har tatt tid å komme der jeg er i dag. Jeg har prøvet og feilet mye, og jeg kunne ha kommet mye lenger hvis jeg forandret på «deltid av deltid» til «fulltid + overtid». Jeg har ikke latt meg knekke av motgang, og har på mystisk vis klart å flytte «bloggevirksomheten» mer bak i kulissene. Dvs. jeg tjener penger på blogging uten å være avhengig av å oppdatere den konstant. Det passer meg utrolig bra akkurat nå. Selv om jeg liker å skrive og fremdeles har mye på hjertet, prioriterer jeg stadig mer kundeoppdrag og andre prosjekter i bakgrunnen.

Hvor pengene kommer fra

- Bloggtjenester: Som det fremgår av oversikten ovenfor, kommer over halve inntekten fra diverse bloggtjenester jeg tilbyr. Glabladets bloggservice AKA hurtigstartsblogging har mye av æren for dette. I april var jeg heldig og fikk et oppdrag for en større bedrift. Jeg gjorde ingenting direkte for å oppnå dette. Jeg kan takke Googles søkeresultater – og dermed mitt tidligere arbeid – for hele oppdraget. Gjeldende bedrift søkte på ord som «blogging», «konsulent», «wordpress» osv, i Google. Den eneste de fant som kunne tilby skikkelige pakker, var altså meg.

Denne inntekten er med i beregningen fordi jeg aldri ville hatt den hvis det ikke var for blogging. Det er riktignok ikke tjent direkte på blogging, men som et indirekte resultat av blogging. Uten denne inntekten ville jeg fortsatt ha tjent 8152,96 på bloggen denne måneden.

- Passive inntekter: Dette er inntekter jeg ikke trenger å «jobbe» for på den måten folk flest tenker om «jobb». Dette er penger jeg tjener mens jeg sover, henger med venner, ferierer eller studerer artige skyeformasjoner. Altså, alt annet enn å faktisk jobbe. Man kan si at også disse pengene er tjent «indirekte», på tidligere bloggaktivitet, men de er likevel et mer direkte resultat av blogging enn «bloggtjenester»-kategorien. Med «passive inntekter» mener jeg: Affiliateinntekter, Adsense, annonsenettverk og individuelle annonsører. La oss se nærmere på hva hver enkelt innebærer:

  • Div. affiliateinntekter: 576,06,- | Penger tjent på et spesielt produkt/tjeneste jeg har anbefalt eller omtalt tidligere, enten på bloggen eller et nyhetsbrev. I denne bestemte tidsperioden hadde jeg kun to affiliateinntekter, og de var fra HostGator, med en utbetaling på $100, som omregnet til norsk valuta ble til 576,06 kroner. Vanligvis ligger affiliateinntektene høyere enn dette, men det er også vanlig at det svinger litt.
  • Google Adsense: 1,670,12,- | Dette er Googles «annonsenettverk» hvor innehavere av nettsider kan plassere ut tekstlinker og bannerannonser på sidene sine og tjene penger hver gang noen klikker på en annonse. Glabladet har alltid vært en velegnet plass for Adsense.
  • Div. annonsenettverk: 2,119,00,- | Andre annonsenettverk som f.eks. Tradedoubler. Disse inntektene er de som har brukt lengst tid på å vokse på denne bloggen. At de denne måneden overgår Adsense-inntekten er ikke vanlig, men det kan være begynnelsen på en ny trend.
  • Div annonsører: 3,787,78,- | Dette er inntekten fra de faste annonsørene du ser på Glabladet. Disse er innlemmet i månedlige abonnementer, noe som betyr at inntekten fortsetter å komme inn helt til en av partene eventuelt sier opp. Hvis du kun teller bannerannonsene akkurat nå og tar utgangspunkt i gjeldende annonsepriser, vil ikke dette tallet stemme helt. I så fall har du glemt å tenke på tekstlinkene. Disse er svært populære for diverse gambling-sider. Mye poker og nettcasino osv. Jeg vil ikke si dette er relatert til Glabladets innhold, men jeg har ingenting imot å la dem stå der ettersom de tross alt betaler meg godt for det.

Dette er latskap…!?

Jeg kan forstå at noen lesere kan rynke litt på nesen av dette og spørre seg om dette er inntekter jeg «føler meg stolt av». Mens de fleste andre må jobbe hardt for å få endene til å møtes, kan jeg altså bare holde liv i bloggen og «til nød» utføre noen bloggtjenester som ikke tar meg altfor lang tid (og som jeg liker å gjøre), og vips, så tjener jeg penger. Og jeg innrømmer at jeg for tiden er relativt «lat» på bloggefronten. Ikke fordi jeg ikke gidder, men fordi jeg har andre prioriteringer. Jeg jobber mye med planlegging og utvikling av andre virksomheter i kulissene, og dette er fulltidsjobbing jeg ikke får én krone for enda. Men jeg vet at inntektene kommer etterhvert, så lenge man legger verdi i det man tilbyr og ikke gir seg. Akkurat som de gjorde for Glabladet.

Dette er et resultat av målrettede tanker om hvordan jeg skulle tjene penger på blogging, da jeg sto på bar bakke i desember 2007, etter å akkurat ha sagt opp en utrivelig deltidsjobb jeg hadde på Kiwi som fikk begeret mitt til å renne over og proklamere at «nok er nok»; jeg var ferdig med det «tradisjonelle» arbeidslivet og ville tjene til livets opphold på andre måter. No offence til de som jobber på Kiwi eller lignende jobber; jeg fant bare ut at det ikke passet for meg. Det er en individuell sak, og ikke noe jeg sier for å dømme andre.

Jeg har hele veien vært åpen og ærlig om mine intensjoner for bloggen og delt mine resultater underveis. Men i motsetning til mange andre blogger som har prøvd seg, har jeg faktisk kunnet tilby noe av verdi, som leserne har satt pris på. Jeg har forstått at dette er drivkraften bak det å kunne tjene penger på blogging. Det nytter ikke med meningsløse innlegg og spamming for å tjene penger på blogging. Du må ha en mentalitet av å «gi, skape, levere» fremfor en mentalitet av å «få, få, få». Verden er ikke laget for at man skal kunne få noe ut av ingenting.

***

Det skal godt gjøres å bli rik av blogging. Men å dra inn noe som begynner å ligne på en vanlig månedslønn hvis du er konsekvent og ikke gir deg på minst to år, mens du sørger for å skape verdi hele veien, er faktisk fullt mulig. Du ser jo det nå, gjør du ikke?

Hvis jeg ikke virker overveldende entusiastisk på egne vegne akkurat nå, er det litt fordi at jeg visste allerede at april var bra og jeg har allerede tjent pengene. Jeg skriver dette en halv måned i etterkant og jeg visste også at det var penger å hente i blogging. Dette pirret meg langt mer i bloggens tidligere dager, enn det gjør nå. Jeg var faktisk i tvil på hvorvidt jeg skulle skrive denne inntektsrapporten, av frykt for at folk skulle tro jeg kun er opptatt av penger. Valgte likevel å gjøre det fordi jeg ser at dette er en ganske stor oppnåelse (dobbelt så stor som noengang før), og jeg ønsker kun å inspirere andre til å se hva som er mulig.

Tenk deg… Hvis jeg kan gjøre dette på å «jobbe» et par timer i uken (ja, kanskje toppen et par «arbeidsdager» tilsammen, når jeg utfører bloggtjenester)… Hva kan være mulig hvis jeg går inn for det 100%, «fulltid»?

- «Er det penger å hente i en norsk blogg?«, spurte jeg en gang. Svaret er «ja». Nå vet du hvordan.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 13. mai 2010 klokken 14:20 i kategoriene: Blogging, Business, Generelt, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Jobb & Karriere, Penger, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
75 kommentarer så langt

13.05.10

Gratulerer med en innbringende måned Sindre!

13.05.10

Utrolig bra Sindre :) Gratulerer så mye! Inspirerende dette her.

Selv satser jeg nok ikke på å tjene penger på bloggen min (Som forøvrig har eksamenspause, om noen skulle lure på den lave aktiviteten), det er aksjer som er min greie og bloggen har jeg tenkt til å bruke som et indirekte verktøy for å øke denne inntekten. Jeg har likevel oppnådd noe over all forventning, nemlig gode og interessante kontakter og ikke minst et lite jobbtilbud fra selveste DnB Nor Markets som jeg med tungt hjerte måtte takke nei til pga geografiske begrensninger;)

Og jeg kan vel egentlig takke deg for noe av dette, for det var nettopp Glabladet som gav meg et impuls om å starte Aksjebloggen en mørk og kjedelig Desemberkveld. ;)

Lykke til videre med Glabladet! :)

3. Sindre
13.05.10

@Aksjebloggeren: Utrolig inspirerende å høre hva du har fått til også, og jeg er glad for å høre at Glabladet har hatt en liten finger med i spillet. Men du skal selv ha æren for at du handlet ut fra inspirasjonen/verdien du fikk fra Glabladet. Det er et ekte tegn på suksess, i motsetning til å bare lese noe, føle seg midlertidig inspirert, for så å aldri gjøre noe. Kjempebra jobbet! Mange kan lære noe av deg! :)

4. Brede
13.05.10

Du er ren inspirasjon, Sindre! Dette (og mer til) fortjener du!

5. FWB
13.05.10

Her er det bare å gratulere!

13.05.10

Kjempebra Sindre :)

Utrolig stolt av det du har fått til og fortsetter å gjøre :)
Er alltid en glede å stikke innom Glabladet og hente ut litt inspirasjon og nye tanker :)

13.05.10

Skills to pay the bills :-)

13.05.10

Dette er kjempebra Sindre, keep it up!

14.05.10

Hei Sindre, virkelig virkelig flotte saker dette her.

Jeg har nettopp kommet hjem fra en herlig treukers ferie i New York, New Orleans og Mexico, til og med opprettet et forhold mens jeg var i sistnevnte.

Vel, livet mitt går veldig på skinner, akkurat som det er ment, fokuserer på det som gir noe, bygger noe og jeg må innrømme at glabladet har vært en inspirasjonskilde som jeg har «nikket» meg enig med i veldig lang tid (hvis ikke fra starten av).

Du har noe, virkelig! Det visste jeg og alle andre som har fulgt deg fra dag en.

I mange tilfeller er dine blogginnlegg en påminnelse om hvor jeg allerede hadde tenkt å gå, men du forsterket følelsen. Du er inspirasjon, glede og deler selv noen av de mest intime følelser på en meget gjennomført måte, altså ved å være ekte og med substans.

Du fortjener dette (og mer), jeg tror ikke du tror noe annet, men sier det allikevel.

Nå er mitt fokus det samme, ferdiggjøre fundamentet for driften jeg har tatt over meg, jeg må tross alt tjene penger, ihvertfall like mye som jeg hadde i min oppsagte jobb for fem måneder tilbake ;)

Det ser ut som min økonomiske milepæl er mulig å oppnå allerede i slutten av året, optimistisk sett :)

Ble et blogginnlegg i seg selv dette, flott!

10. Marita
14.05.10

Gratulerer så mye, Sindre – dette har du jobbet for, og dette fortjener du :)

Blir spennende å følge med fremover for etterhvert å få vite hva du jobber med i kulissene! :)

11. Sindre
14.05.10

@Marius Hagerup Bergmo, @Aksjebloggeren, @Brede, @FWB, @Ina Synsterud, @Gunnar Andreassen, @Travellingman, @Vegard Wikeby og ikke minst @Marita:

TUSEN takk, alle sammen! Inspirerende innlegg genererer inspirerende kommentarer! Dere er fantastiske! :)

15.05.10

Dette var helt klart et inspirerende innlegg! Leser at du var i tvil om du skulle komme ut med denne inntektsrapporten og jeg må bare si at jeg har slitt med de samme tankene. Jeg har iallfall tonet ned de type innlegg selv, på mitt nettsted. Er rett og slett redd for at folk skal tro at jeg kun er opptatt av penger liksom ….

Men nå leser jeg ditt innlegg og merker hvor inspirerende det egentlig er. Kanskje jeg må revurdere? :)

Uansett, gratulerer masse Sindre, det er VELFORTJENT. Jeg gleder meg til å følge deg videre i årene som kommer, og hva du kan oppnå.

Må bare få komme med en kommentar til. Se på Jessica Watson, hun er 16 år og bestemte seg for at hun skulle klare en verdensomseiling alene. Mange voksne lo når hun fortalte de planen, men nå har hun altså greid det: http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7125033

Hun sier: «Jeg er en vanlig jente som trodde på drømmen sin»

13. Sindre
15.05.10

@Formuebygging: I utlandet er slike blogginnlegg langt mer vanlig, og personlig har det vært et savn fra min side å lese tilsvarende innlegg i Norge. Noe av det jeg ofte gjør med denne bloggen er å skrive innlegg jeg selv ville likt å lese andre steder. Det sier seg kanskje selv (d’oh), men det kan være lurt for flere å tenke på samme måte. Så neste gang du selv vurderer å skrive en inntektsrapport, hvorfor ikke? Hvis du er redd for at folk skal få feil inntrykk, gjør som meg, og skriv en liten “disclaimer” et sted i innlegget. Jeg har skrevet inntektsrapporter for måneder hvor jeg bare har tjent ned i ca. 4200,- kr (pga. bloggpause). Poenget er at beløpet har ikke så mye å si, derimot hvordan man har tjent pengene, hvor de kommer fra, etc. Alle må begynne et sted…

14. Magnus II
15.05.10

Har fulgt med på det du har gjort, og jeg må innrømme at jeg syntes du tok en stor risk da du la det trygge på hylla og gikk for å skape noe selv. Ting tar tid, og ditt arbeid viser jo at man ikke blir «rik over natten» – slik mange tror – når man jobber med nettsider og blogger. Dine «automatiske inntekter» som du også får «mens du sover», er jo belønning for tidligere nedlagt arbeid som nå jevnt og trutt gir avkastning. Du har også klart å få flere ben å stå på, noe som er viktig – og samtidig kan åpne dører til nye muligheter. Vil ikke påstå at inntekten din er imponerende stor, men dersom den fortsetter å stige i samme tempo, blir karriere-stigen din langt brattere enn de aller fleste andres.
Det er bare å gratulere og ønske deg lykke til videre.

15. Sindre
15.05.10

@Magnus II: Takk skal du ha! Hehe, mitt syn på dette er at det ville vært langt mer risikofylt å bli værende i en vanlig jobb. Det er jo bare å se på hva som skjedde under “finanskrisen”. Mens mange måtte oppleve å miste jobbene sine, kunne jeg fortsette som før med det jeg holdt på med. Klart man må begynne et sted og man tjener ikke alltid så mye de første årene, men hvis noen fortsatt er i tvil om at jeg tenkte langsiktig da jeg startet, vet jeg ikke hva mer jeg kan si eller gjøre for å motbevise det… At denne bloggen fortsatt består, samt skaper nye og større resultater fremdeles, burde være bevis nok i seg selv.

Å tenke at det er “en stor risk” å gå sine egne veier begynner å bli litt gammeldags. Men det er klart man må være rett person og mene det man gjør. Linken fra Formuebygging om Jessica Watson er et prakteksempel på dette.

16. Morten
15.05.10

Gratulerer, Sindre.
Du er nå på et nivå hvor det går an å leve av dette uten å føle at man «ofrer» mer enn man burde gjøre økonomisk. Den magiske grensen på 10.000 var et lite motiverende nivå.

Jeg holdt på å sende over et lignende oppdrag til deg fra itpro.no for omtrent 1 uke siden, men der fikk jeg inntrykk av at de jaktet på programmerere (PHP) og ikke på bloggere. «Søker WordPress utvikler».
http://itpro.no/supportforum/index.php?showtopic=76016&pid=583842&st=0entry583842

Det dukker opp slike forespørsler på forum en sjelden gang hvor firmaer søker etter personer til bestemte oppdrag. Jeg prøver å redirigere disse videre til «rett person» eller nettside hvis jeg vet om noen. Hittil har jeg kun sendt hobbybloggere hit.

Jeg visste heller ikke om denne type oppdrag var av interesse for deg, så jeg droppet å besvare tråden. Slike oppdrag blir ofte fordelt mellom 2 eller flere personer – dvs. at man kan treffe blink selv om man ikke behersker hele oppgaven alene.

17. Sindre
15.05.10

@Morten: Ut fra annonseteksten er jeg selv litt usikker på hva de trenger hjelp til, men jeg skal sende dem en mail og spørre om mer informasjon. Hyggelig at du tenkte på meg, og jeg setter selvfølgelig pris på det hvis du skulle sende potensielle kunder til meg i fremtiden. :)

18. Morten
15.05.10

@Formuebygging:
Inntektsrapporter kan være av interesse for noen hvis det passer inn temaet du blogger om, ellers er de av liten interesse. De aller fleste bloggere bør vel fokusere på andre temaer enn økonomien i egen blogg overfor «kundene».

Det er lettere for meg å vurdere om det passer inn HER enn hvordan det vil passe inn på din blogg, dvs. at jeg har litt mer innsikt i «kundegrupper» her enn jeg har hos deg.

Mange av «kundene» her er folk som blogger selv og som kanskje har økonomiske motiver med bloggingen. Noen av disse vil være interessert i detaljene – de inneholder kanskje noe «innsikt» de kan anvende selv. Han treffer et marked her fordi han tilbyr noe som kan være av interesse eller nytte for en av «kundegruppene».

Jeg blogger ikke selv og er derfor mindre interessert i detaljer. Jeg kan være interessert i AT de finnes og HVOR de finnes hvis noen spør meg om slike ting – hvis jeg besvarer denne type tema på supportforum. Jeg var egentlig langt mer nysgjerrig på om grensen på 10.000 ville bli der «forever», eller NÅR og HVORDAN man kommer forbi slike grenser.

Hva man bør fortelle og hvor detaljert man bør fortelle ting vil altså avhenge av markedets behov og interesser. Man bør også vurdere om temaet passer inn som en naturlig del av det man tilbyr.

Temaet passer altså GODT inn her på denne bloggen, men det treffer noen «kunder» bedre enn andre. Jeg har ikke vurdert hvorvidt temaet bommer på noen «kunders» behov eller om noen misliker temaet. Det er heller ikke meningen at man skal treffe alle kundene med alt man tilbyr – da har man trolig en altfor snever kundegruppe.

Blogging har mange likhetstrekk med salg. Man henvender seg til bestemte «kundegrupper» og forsøker å treffe deres behov gjennom produktene man tilbyr. Den enkelte blogger bør selv vurdere hva som er av interesse eller ikke overfor disse «kundene».

@Sindre:
Jeg tror du feilvurderer litt på hvor solid den passive inntekten er – «med kun noen timers innsats i uken». Her risikerer du fort at dine tilbud til «kundene» kan bli i snevreste laget etter en tid.

19. Sindre
15.05.10

@Morten: For å svare på den delen av din kommentar som var rettet mot meg: Jeg skjønner ikke hva du mener. Den passive inntekten har veldig lite med kundene mine å gjøre. Når jeg sier «kunder», mener jeg de jeg utfører bloggrelaterte tjenester for. Disse tjenestene kan i mange tilfeller kreve mer enn «kun noen timer i uken». Derimot kreves det svært lite for å opprettholde en stabil, passiv inntekt. Men inntekt fra kunder jeg gjør tjenester for, ser jeg ikke på som «passiv inntekt».

[...] This post was mentioned on Twitter by Bjorn Solstad, www.Glabladet.no. www.Glabladet.no said: Har skrevet: Slik tjente jeg 19,000,- på blogging i april 2010 http://bit.ly/bzMqoC [...]

21. Anders
24.05.10

Bra å se andre tjene på nettsiden sin.
Fortsett å skrive om det – faktisk interessant lesning!
Jeg skulle ønske jeg selv hadde en del mer kunnskap om hvordan skape en egen nettside. Noe av det grunnleggende kan jeg, men synes det er litt vanskelig å forme nettsiden akkurat slik jeg vil.
Jeg har noen talenter som jeg vurderer om jeg kan bruke i nettsammenheng, bl.a. et tegnetalent. Sammen med et formidlingstalent tror jeg det skal være noen muligheter der. Men jeg ønsker ikke å bruke altfor mye tid på å finne ut og lete hvordan man skal lage nettsiden, selvom jeg faktisk har en interesse for det også. Poenget er at jeg vil komme raskt igang slik at jeg kan konsentrere meg om talentet mitt.
Drømmen er selvsagt å gjøre som deg, og tjene penger på nettsiden.
Når det er sagt, hvordan kan man tjene penger på YouTube-videoen sin.
Jeg har en video ute nå som har et økende antall lesere. I skrivende øyeblikk har den over 2.000 DAGLIGE viewers.
Jeg har sett at andre YT-videoer både har et reklamebanner på høyre side, samt Google-annonse i bånn av videoen. Må jo bli penger av slikt :)
Når jeg har et potensiale på YT-videoen så synes jeg det hadde vært verdt å prøve.
Men hvordan? Det var ikke lett å bli klok på det som står om advertisement på YouTube. Og funker det for norske og ikke bare amerikanske innbyggere?
Skulle gjerne ha visst. Slike ting burde jo vært enkelt å fått til med noen få tastetrykk…

22. Sindre
24.05.10

@Anders: Vet at det er mulig å tjene penger på videoer, men vet ikke hvordan man går frem for å få annonser i dem. En alternativ måte å tjene penger på YouTube-videoer, er å linke direkte tilbake til din egen side i beskrivelsen av videoen. Hvis folk liker det de ser og vil se mer, er sjansen stor for at de trykker på linken din, og der kan du jo ha dine egne måter å tjene penger på.

Hvis du trenger hjelp til å få i gang en nettside fortest mulig uten å sette deg inn i tingene selv, så tilbyr jeg faktisk en løsning for akkurat dette på Hurtigstartsblogging. Det var faktisk folk i akkurat din situasjon jeg hadde i tankene da jeg lagde den siden. Jeg kan også være behjelpelig med å forme siden akkurat som du vil. Bare gå inn og les mer om tilbudet og ta kontakt hvis du lurer på noe.

23. Anders
24.05.10

OK, takk Sindre.
Skal gå inn på linken du oppga og lese.
Av det jeg har lest her på nettsiden din så er du veldig «to the point». Akkurat det er det få som er, så du har et fortrinn der :)

24. Magnus II
24.05.10

Bruker selv liten tid (og lite energi) på publiseringsplattform. Bruker faktisk FrontPage til svært mye. Ellers er WordPress en glimrende løsning. Man kan utmerket lære seg å installere, endre på og publisere med WordPress selv, men dette tar tid (og inviterer til mye prøving og feiling). Dersom dette ikke er innenfor interesseområdet og/eller kunnskapsområdet, kan du jo bare slenge deg på Sindre sitt tilbud slik at du raskt og bekymringsløst kommer i gang.
Ang. youtube er jeg ikke så sikker på at det blir noe særlig penger av videosnutter med annonser. Har mer tro på youtube som en kilde til å skape trafikk til en blogg/nettside (som Sindre er inne på).
Egentlig er det bare å hoppe i det (slik som Sindre gjorde i sin tid) – man kommer i alle fall ingen steds av å brenne inne med sine planer og ideer. Folk bruker penger på så mye rart for tiden, og å skape noe på nett er faktisk ikke kostbart. Sammenlign gjerne med en kveld på byen.

25. Anders
24.05.10

Magnus,

Tittet litt på Webinntekt.com siden din.
Så du bl.a. har laget en dagbok og beskrevet din fremdrift i å opprette en nettside og drifte den. Spennende lesning som jeg vil se nærmere på.
Hvor mye tjener du forresten på Webinntekt pr måned?

26. Magnus II
24.05.10

Hei Anders!
Jeg laget webinntekt.com etter at jeg hadde tjent mine første tusenlapper på nettsider. I den tid ble man overlesset over «kjøp-et-mirakelkonsept-og-bli-fort-rik»-sider, og jeg ville da lage noe som kunne forklare hvordan man faktisk kan tjene penger på nett; men uten å lokke leserne til å tro at tusenlappene – umiddelbart (og uten arbeid) – strømmer inn. Det er mange år siden jeg laget det nettstede, og siden den gang har mange andre (deriblant Sindre) skrevet mer – og mer «up-to-date» – om emnet. Tror likevel at mye av det jeg har skrevet på webinntekt fremdeles kan være til nytte, og jeg jobber nok fremdeles etter min egen oppskrift.
Ja, webinntekt er et nettsted jeg fremdeles tjener jevnt og godt på – uten å gjøre noe som helst. – men nå er det bare snakk om noen hundrelapper i måneden. Jeg arbeider mest med slike statiske nettsider som gir «passiv inntekt», og jeg er en av dem som håver inn noen tusenlapper i måneden uten å trenge å oppdatere eller gjøre noe som helst. Men, jeg har jammen jobbet mye, (med mange nettsteder og blogger) i fritiden min for å skape det som i dag generere en hyggelig ekstrainntekt. Det blir litt som Sindre sin oversikt i hans innlegg der «mange bekker små…»

27. Anders
25.05.10

Magnus, det der lyder som musikk i mine ører, dvs å bygge opp flere statistiske nettsider som etterhvert jobber «av seg selv» og generer en pen ekstrainntekt hver måned. Dit vil jeg :) Det er jo mange ulike tema man kan ta utgangspunkt i, og jeg liker å skrive. Jeg liker også å lære om nettsider og hvordan de bygges opp, men jeg vil liksom komme igang raskest mulig. Til nå må jeg si det er svært lite step-by-step «manualer» som viser deg hvordan man skal gå frem. Sindre og Glabladet virker å være et hederlig unntakt. Etter å ha brukt en del timer og dager i vinter til å fordype meg og lete etter stoff om emnet, må jeg si jeg fant mye rart og lite utviklende. Men man samler jo noen ideer her og der.
For å være ærlig må jeg si det er svært forlokkende å kunne etablere en inntektsskilde hjemme fra sin egen stue. Penger er ikke alt sies det, men man kommer vanskelig utenom. Etter å ha googlet og lest mye, så har jeg jo også kommet over mange blogger, også norske, hvor unge mennesker har satt opp enkle blogger og noen av dem har 10.000-50.000 klikk/lesere hver dag. Men det avhenger selvsagt at de oppdatere hver dag, ofte flere ganger, og da ser jeg det ofte blir hva man hadde på brødskiva til frokost, «outfit idag», fester, shopping etc. Men det funker for noen – det er et marked for det også.
Det er i realiteten mange muligheter. Nei, dette må jeg få til på en eller annen måte :)

Anders

[...] De fleste av oss ønsker å tjene penger på bloggen sin. Sindre som driver blogg/magasin/nettstedet www.glabladet.no skrev ett innlegg i midten av mai hvordan han på en mnd tjente 19.000. [...]

29. Magnus II
25.05.10

«Å like å skrive» er i grunn en forutsetning for å skape noe spennende og unikt – og fortsette å skape over tid. Tror ikke Sindre er uenig med meg dersom jeg mener at skriveglede og skaperlyst er de viktigste drivkreftene for å få til noe på nett – og på sikt å tjene penger på det. Husk at det du lager i dag, kanskje først betaler seg om noen uker eller måneder, og det handler ikke alltid om å ha høyest mulig besøkstall (?). Som du nevner; så er det marked for de merkeligste ting Her er det bare å prøve seg frem.
Lykke til!

27.05.10

Gratulerer så mye! Keep up the good work ;)

31. Sindre
27.05.10

Thank you, Lene! Ser ut til at mai blir en ganske bra måned også. ;)

32. Anders
29.05.10

Mye bra lesing på Glabladet! Her lærer man mye.
Jeg er på stadig leting og er vitebegjærlig. Det jeg lurer på nå er hvordan man kan være anonym hvis man ønsker å opprette en nettside eller blogg. Ikke det at jeg har noe å skjule, men noen av oss er skrudd sammen slik at man ikke liker at ens fulle navn kan søkes opp på internett (derfor er skattelister noe herk).
Jeg kunne tenkt meg å ha en helt vanlig blogg hvor jeg skriver om akutelle tema og samfunnsspørsmål. Men jeg vil ikke at noen skal se navnet mitt. Jeg vil være i fred :) Er det noen mulighet å lage en blogg eller nettside og samtidig forbli anonym? Må man opprette en .com side og ikke .no side for å få det til?
Hvordan gjør man det egentlig? Etter hva jeg forstår må man oppgi navnet sitt når man registrerer seg feks hos Hostgator. Og da vil jo navnet bli søkbart på nettet.

33. Sindre
29.05.10

Hei Anders! Jeg vet det finnes metoder for å skjule identiteten til eieren av en nettside, men jeg er ikke sikker på hvor eller hvordan man gjør det. Jeg tror du må registrere domenet via et spesielt selskap som tilbyr denne løsningen.

Å være anonym på nettet er ganske vanskelig (dessverre for de som ønsker det), så jeg ville egentlig bare registrert nettsiden på vanlig måte, gjennom f.eks. Hostgator, og begynt å blogge. :)

De færreste gidder å søke opp eieren bak siden, og om det skulle skje, så er det som regel ikke så veldig farlig. Men hvis anonymitet likevel er veldig viktig for deg, kanskje noen andre kan hjelpe? Du kan jo søke litt på Google f.eks.

34. Anders
29.05.10

Takk for svar, håper det er en mulighet å forbli anonym. Kanskje noen andre har noen tips ja. Skal prøve å undersøke lpå Google også.

35. Magnus II
29.05.10

Enig med Sindre sine betraktninger. Mulig du tenker på twingly-blogging? Har selvsagt prøvd dette også. Ja, man kan få rare og harde kommentarer i kommentarfeltene. Å bli utskjelt fra dels anonyme kommentarer er ikke særlig hyggelig, men det blir en vane og en del av det man må finne seg i når man selv velger å si sin mening i en form som tillater tilbakemelding. Vi har tross alt ytringsfrihet, og da må vi godta at den gjelder begge veier. Synes selv at man bør kunne stå for det man mener og skriver. Kanskje like greit ettersom man da blir minnet om å tenke seg om før man skriver noe som man ønsker flest mulig andre skal lese. Har selv aldri blitt oppsøkt eller oppringt på bakgrunn av at mine meninger har stått i sterk kontrast til enkelte av leserne/kommentarene.

29.05.10

Det er greit å ta et utgangspunkt I at du aldri kommer til å være anonym på nettet. Ha dette i tankene når du skriver dine blogginnlegg og deler dine meninger med resten av omverden.

Nå er det slik at jeg har valgt å være «anonym». Sånn rent teknisk sett er det bare å bestille en ekstratjeneste når du kjøper en domene som heter «ID Protect». De fleste tilbyr dette til en ekstra kostnad. For meg var det vel snakk om ca 130kroner ekstra i året så valget var ikke så vanskelig. Jeg måtte spørre om dette, manuelt.

Jeg mener at man bør skrive slik at man ikke har noe å skjule, for avslørt blir man. Hvis noen virkelig virkelig MÅ finne ut av hvem du er så er det sikkert mulig.

Spørsmålet er bare om noen gidder å gjøre det.

Lykke til :)

29.05.10

Er anonym jeg også, ihvertfall inntil videre. Fant ut via trafikkildene at jeg stadig ble søkt opp på whois.domaintools.com hvor navnet mitt og til og med gateadressen min stod oppgitt. Tok kontakt med kundeservice i Hostgator, de fikset det på en time. Koster meg $ 10 i året.

38. Anders
30.05.10

Aksjebloggeren,

Det var jo bra kundeservice fra Hostgator.
Sendte du bare en e-mail og ba de fjerne navn og adresse? Hvordan formulerte du deg?

39. Magnus II
30.05.10

Greit nok at noen ønsker å verne om sin identitet, men gir dette troverdighet på nettet? Når jeg kommer til en nettside/blogg uten at det står hvem som er ansvarlig for innholdet eller der det tydeligvis er gjort mye for å skjule hvem som står bak, da blir jeg mistenksom. Slikt bygger ikke opp om troverdigheten til en nettside/blogg. Jeg liker Glabladet dels fordi jeg vet at det er en virkelig person som står frem og forteller om sine erfaringer og kunnskaper. Slik skaper respekt, troverdighet og åpner for et rikt nettverk av nye venner og samarbeidspartnere.

30.05.10

Anders: De hadde online-chat-support :) Jeg ante ingenting om hvordan det funket så jeg henviste bare til den whois.domaintools.com og spurte om det var mulig å få fjernet navn og adresse derfra gjennom privacy protection.

Magnus: Jeg er nok enig i mye av det du sier her. Men jeg skjønner samtidig godt at mange, inkludert meg, ønsker å være mer eller mindre anonym når en blogger om egen private økonomi. Det er ikke helt ønskelig at min privatøkonomi skal bli et samtaleemne blant mine venner dagen etter jeg legger ut et innlegg. Om troverdigheten min svekkes på grunn av dette får være opp til hver enkelt leser å avgjøre. Jeg vet av erfaring at jeg kan skrive mye mer fritt og rett fra hjertet om jeg kan være litt anonym. Alle som leser skjønner jo at jeg er en virkelig person. Jeg har strengt tatt ikke mye å skjule, men samtidig ser jeg ingen grunn til at folk trenger å vite mitt fulle navn, min gateadresse, telefonnummer osv.

Grunnen til at jeg har vært anonym hittil er stort sett fordi jeg ville avvente og se hvordan jeg utformet Aksjebloggen og hvor mye info om min privatøkonomi jeg kom til å legge ut. Jeg har vurdert og kommer til å vurdere å stå frem med min identitet.

Når det kommer til det med nettverk av nye venner og samarbeidspartnere, så bruker jeg mitt virkelige navn her. Så Sindre vet nok hvem jeg er, det samme gjør Pengeblogg, Formuebyggeren og mange mange flere. Så jeg er ikke helt skjult og de aller fleste med litt innsats finner nok fort ut hvem jeg er uten at det gjør meg så mye, jeg bare ønsker ikke å brette ut meg selv sammen med min private økonomi ;)

30.05.10

Er enig I mye av det Aksjebloggeren sier. Jeg startet Formuebygging mest for min egen del, men det har med tiden utviklet seg til noe annet og det synes jeg er kjempemorsomt!

Om anonymiteten gjør at min troverdighet blir lavere, ja da får det vel være slik. Jeg har egentlig ikke noe jeg skal bevise for noen.

Nå er det vel slik at noen vet min identitet, min samboer vet at jeg har denne bloggen. Men det er den enste i min familie som vet om det. Sindre vet nok hvem jeg er fordi jeg annonserer her på Glabladet.

Jeg har også mine mistanker om Aksjebloggeren, om jeg ikke har helt feil så tror jeg faktisk jeg har pratet økonomi med den personen privat også. Men jeg kan også ha feil.

Det får bli opp til hver enkelt å avgjøre «sannheten» i en blogg / nettsted. Bruk sunt fornuft!

42. Magnus II
30.05.10

Skal ikke si at jeg er uenig, men vil likevel hevde at råd og tips når det gjelder tema som formuebygging og aksjer får litt mer tyngde når leseren har mulighet til å vite hvem som står bak. Uansett er det jo – som dere selv sier – opp til hver enkel. Synes forørvig at dere begge har interessante og spennende blogger.

31.05.10

Gratulerer til fine inntekter! Og en komfortabel arbeidet du har kommet også så du ikke slite deg ut;)
websøk.no

44. Anders
31.05.10

websøk,

Fin nettside du har.
Hvor mange daglige lesere har du? Og hvor store er de månedlige inntektene på denne siden?

45. Anders
02.06.10

Jeg ser Hostgator nevnes her.
Hvor mange domene navn eller unike webadresser kan man ha?
Er det ubegrenset? Og må man betale noe ekstra hvis man vil legge til et nytt unikt domenenavn?

46. Sindre
02.06.10

Det er ubegrensede domener, Anders, så lenge du ikke velger den aller billigste pakken. Du kan se det selv hvis du går inn på Hostgator og klikker på «Web Hosting».

47. Anders
10.06.10

Jeg liker veldig godt webdesignet på Glabladet, Sindre.
Det er noe sånt «avispreg» over det som jeg kunne tenkt meg å lage selv.
Forhåpentligvis greier jeg å få det til, men må nok prøve meg frem.

48. Anders
12.06.10

Bilder og illustrasjoner er en viktig del av en webside.
Det er med på å forme nettsidens visuelle uttrykk.
Hvilke(t) nettsted(er) er forresten bra når det gjelder gratis bilder til bruk til blogging? Dvs godt utvalg, gode bilder og gratis. Hvor henter dere bilder fra?

49. Sindre
12.06.10

Sxc.hu er en bra kilde til gratis bilder man kan bruke fritt.

24.06.10

Beklager, men jeg har ingen tro på at du tjener/tjente 19 lapper på Glabladet.

Alle kan skrive en bloggpost og hevde at de tjener 1500kr forrige mnd på Adsense f.eks. Hvorfor ikke legge ut bilder, det gir litt mer tiltro.

Men for all del stå på, tror på at har begynt å tjene en deltisinntekt på bloggen din Sindre :) Men ikke 19000spenn.

51. Sindre
24.06.10

Lol! Du skal få lov å tro hva du vil… Jeg snakker 100% sant. :)

52. Magnus II
24.06.10

1500 på Adsense er ikke mye – det kan heller betegnes som ganske lite dersom man har blogger/nettsider som en jobb eller deltidsjobb. Sindre har da også flere inntektskilder, og det er ingen grunn til å tvile på tallene.

25.06.10

Haha.. Ja takk det er fint jeg får lov til å tro : ) Men jeg tror deg fremdeles ikke ;)

Og hvorfor sletta du hele kommentaren du skrev tilbake til meg og byttet den ut med «Lol! Du skal få lov å tro hva du vil… Jeg snakker 100% sant. »

Du skrev at jeg sikkert ikke hadde tjent mer enn 500kr på musikk-guiden.net, tja ikke så langt ifra, jeg tjente ca 5000 kr på siden i hele fjor: Evidence?:
http://img685.imageshack.us/img685/7399/prooflol.png

I år ligger det ann til å bli det samme, men i gjengjeld sitter jeg kun og oppdaterer og legger til scheduled innlegg hver søndag i et par timer.

Jeg tror fortsatt ikke på deg, Håper du legger til ihvertfall et screenshot fra en utbetalingskilde, så du kan bevise det.

Du er vel enig at vi som leser bloggen din ikke kan være 110% sikker på at det du skriver er sant? Greit du har blogget i 2 år og mange vet hvem du er, men flertallet av oss kjenner ikke deg personlig og du kan like så godt være en løgner, en manipulator og alt det der.

Som jeg skrev tildligere, alle som leser bloggen din kan lage et blogginnlegg og skrive at de tjente XXXkr på bloggen sin.

25.06.10

Magnus:

For de fleste er 1500kr mer enn nok. Jeg hadde tatt til takke med det fordi det hadde betalt bilforsikringen min pr mnd :p

Det man bør se på er arbeidstimer man legger til en jobb (eller en blogg). Sitter man 36 timer i uken er 1500 kr i mnd dårlig. Men sitter man kanskje i to timer i uken så er det plutselig i underkant av 200kr timen.

55. Sindre
25.06.10

Hmm… I utgangspunktet hadde jeg tenkt at jeg ikke kom til å legge ut «bildebevis», men kanskje det ikke er så dumt – jeg har jo ingenting å skjule. Sender de snart..

25.06.10

Har ikke noen større problemer med å tro at det er mulig å tjene 19 000kr på et nettsted. Jeg har jo selv inntekter fra mine nettsted, ikke de samme beløpene men de vokser hver måned. Litt etter litt.

Noen av mine «bevis»:
http://www.formuebygging.com/f%C3%B8rste-ekstra-inntekt-pa-konto
http://www.formuebygging.com/amazon-com-har-betalt-meg

Dere kan godt få påstå at det oven er falskt, det spiller ingen rolle fordi jeg vet at det er riktig. :)

25.06.10

Ok ok, Jeg tror kanskje jeg har driti meg litt ut..

Sindre har sendt meg noen bilder på epost, som jeg tror på er ekte (tror ikke han gidder og fake sånne bilder, håper ihvertfall for hans del : )

Jeg må da offisielt også skrive godt jobba Sindre, og jeg unner deg mer suksess og mer penger i tiden som kommer.. :)

58. Anders
05.07.10

Hvordan er det med registrering av Google Adsense konto hvis man har la oss si 3 ulike websider? Hvis man har en Goggle-konto på 1 webside, så oppretter man 2 nye websider. Vil du få 3 ulike Google-konto på samme navn, eller vil alle inntektene samles på en og samme Google-konto, dvs den første du registrerte? Jeg er helt blank på dette så mulig jeg formulerer spørsmålet litt klønete.

59. Sindre
05.07.10

Godt spørsmål, Anders! Du trenger kun registrere én Adsensekonto, og så kan du legge inn kodene for dine Adsense-annonser på alle sidene du eier selv. Mulig du må registrere hver nettside i din Adsense-konto. Jeg husker ikke helt i farten. Men det finner du ut av, bare prøv deg frem, og spør igjen hvis du lurer på noe! :)

60. VERONICA
07.07.10

WOW:D Imponerende, virkelig !

[...] Jeg kan tenke meg at eiere av slike blogger ser på Glabladet og ikke skjønner hvordan en fyr uten høyere utdanning, som kom “fra intet”, som bruker masse “useriøse” sammenligninger i innleggene (noen som sa katt og Cher?) likevel kan være så ustyrtelig populær og til og med tjene opp mot en fulltidsinntekt på én måned. [...]

14.07.10

Hvordan har det gått med inntektene siden april da?

63. Sindre
14.07.10

Det kan jeg komme tilbake til i eventuelle nye inntektsrapporter. Har en del å ta igjen av regnskapsføring fra og med mai måned, så har ikke full oversikt enda. :)

14.07.10

ok :) Ser frem til ny rapport. Det er spennende å følge med på deg Sindre.

65. Ruben
25.07.10

Rett og slett imponerende, selv om jeg har lest artikkelen skjønner jeg fortsatt ikke at det er mulig å tjene 20 000 på en måned med blogging! Har meldt meg på bloggekurset :D

[...] Mange bloggere drømmer vel om å tjene penger på bloggen sin. Vel, i dette innlegget kan du lese hvordan redaktøren bak Glabladet tjente 19. 000 kr på bloggen sin i april 2010. Det er interessant lesing, og han deler alt sammen med oss. Dette er forøvrig en morsom og fin blogg, mye nyttig lesestoff. [...]

67. Anders
31.07.10

Lurer litt på en ting.
Hvordan setter man annonsepriser?
Finnes det et nettsted som viser markedspriser, alla telepriser.no som viser prissammenligninger.
Jeg har idag sett på noen nettaviser og hvilke priser de har for annonsering på deres nettaviser. Bergens Tidende hadde f.eks. en fin oversikt som illustrere med priser for «Top-banner», «Skyskraper», osv. Fete priser forresten :)
Men for en vanlig blogg eller nettside, hvordan finner man frem til hvilken pris man skal ta? Man vil jo gjerne ligge riktig i forhold til markedsprisene.
Hvordan beregner dere annonseprisene?

01.08.10

Da er det lurt å snuse litt rundt på andre blogger og relevante nettsider med et besøkstall i nærheten av det du har. Det er ikke lett, så du må vel egentlig sette prisen etter hva du tror en annonsør er villig til å betale. Eventuelt kan pris være noe du kommer frem til med interesserte annonsører (Det gjorde jeg). Det er vanskelig å få annosører med mindre en har et betydelig antall lesere, men hey, det er jo vært å prøve. Jeg fikk solgt min første annonsør for noen uker siden :)

[...] Min forrige inntektsrapport viste at jeg tjente nesten 19,000,- i april. Men da tjente jeg mesteparten på diverse bloggtjenester jeg tilbyr gjennom Hurtigstartsblogging. I august derimot, tjente jeg nesten ingenting på slike tjenester. Det betyr at inntektsrapporten for august virkelig er så nær en “ekte” blogginntektsrapport som jeg nesten kunne kommet. Jeg har tjent det aller meste på selve bloggingen i seg selv, og kun bittelitt på tjenester jeg tilbyr. [...]

[...] Jeg har skrevet flere inntektsrapporter hvor jeg detaljert har beskrevet hvor mye jeg har tjent og hvordan. Dette er ment som inspirasjon og tips til andre bloggere og nettgründere. Jeg kommer til å dele mine inntektsdetaljer i dette innlegget også. [...]

[...] Hvordan tjene penger på bloggen [...]

[...] Hvordan tjene penger på bloggen [...]

[...] Med dette ser det ut til at februar er den tredje mest innbringende måneden i Glabladets historie så langt. På første plass ligger april 2010, etterfulgt av august 2010. Enn så lenge… :) [...]

[...] 38,000,- var en dobling av min forrige rekord på 19,000,-… 76,000,- neste? [...]

[...] Om du kan gjøre det samme? I teorien er det mye som er mulig, men det krever rett innstilling. Jeg har holdt på i over 4 år med denne bloggen, og jeg tjente mine første 10K i den 5. driftmåneden. Deretter tok det meg nesten to år å komme over den grensen, i april 2010. Neste gang jeg overgikk meg selv, doblet jeg også det hele i september 2011. Og nå, i mars, tjente jeg nesten like mye, men satt igjen med den største inntekten noensinne. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere