Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Økonomisk uavhengighet

Skrevet av Sindre | 25. juni, 2008

Å oppnå økonomisk uavhengighet er (og forblir, som regel) en drøm for majoriteten av oss. Vi er jo såpass oppegående og realistiske at vi «skjønner» at vi ikke lever i Eventyrland heller. De aller fleste av oss er vant til å ha en fast jobb som sikrer oss en fast lønnsslipp med en mer eller mindre fast sum hver måned. De fleste av oss er vant med å tenke at dette er den beste, eneste eller mest fornuftige måten å tjene til livets opphold på. Alle som prøver å innbille oss noe annet må være svindlere, ikke sant?

I så fall må jeg være verdens største svindler hvis jeg påstår at du kan jobbe mindre og tjene mer. Ikke bare påstår jeg det, men jeg kan vise til en rekke eksempler på hvordan akkurat dette er tilfelle. Men det er ikke det denne artikkelen skal handle om. I stedet skal jeg utfordre tankene dine med dette:

Du trenger ikke finne opp hjulet på nytt for å oppnå økonomisk uavhengighet!

Dette er nemlig et viktig poeng. Og det går litt på det samme som jeg skrev om i gårsdagens post, hvor jeg mente at det ikke var noe vits i å streve etter perfeksjonisme.

For man hører stadig om noen glupe oppfinnere som har funnet opp en ny liten duppedings som ble solgt til et firma som driver i Nordsjøen, som medførte at oppfinneren heretter kan kalle seg «økonomisk uavhengig». Noen ganger føler man sjalusi og frustrasjon. «Hvorfor ikke meg?», blir en gjenganger. Selv om man vanligvis er positiv og glad på andres vegne, kan det være overveldende noen ganger, når man observerer at «alle andre» lykkes, «bare ikke jeg».

Men hey… Brems litt. Dette stemmer jo faktisk ikke. Som regel glemmer man bare hva man selv faktisk har klart å utrette, fordi man kanskje har stått litt «på stedet hvil» over en periode. Blir man for opphengt i å følge med på andre, blir det fort til at man nærmest blir lamslått og ikke klarer å bevege sine egne prosjekt fremover.

Som Law of Attraction lærer oss, så er det utrolig viktig å være takknemlig for det man allerede har. Og deretter begynne å føle følelsene av å allerede ha oppnådd det målet du så gjerne vil oppnå. Enten det er snakk om en pengesum, et forhold, en vellykket business eller hva det måtte være. Steng alt det andre ute, og konsentrer deg om deg selv et øyeblikk. Ikke tillat deg selv å ligge på latsiden i de kritiske øyeblikkene du så absolutt burde ha jobbet. Da blir du et offer for stadig mer negative manifesteringer for din egen virkelighet.

Tenk smått… Distribuer stort

For å oppnå økonomisk uavhengighet trenger du ikke å komme opp med tidenes mest geniale oppfinnelse. Du kan faktisk lage en forbedring av noe som allerede eksisterer. Du trenger ikke å komme opp med Google eller Facebook på nytt, men simpelthen noe relativt lite, som du markedsfører stort. Eksempler kan være noe så ubetydelig som en ny type metalldings som holder på plass viskelæret på enden av blyanten, eller et WordPress-theme som du selger for $10 til 100,000 mennesker, eller en liten skjermbeskytter, hva som helst.

Det trenger ikke å forandre verden! Alt det trenger å gjøre er å yte en knøttliten 0,00000001% forskjell i folks liv, og gange det med potensielt millioner av mennesker, og du er i mål!

Tenk på dette: Mange engelskspråklige bloggere tjener allerede flere hundre tusen i måneden på bloggingen, og jobber kanskje toppen 2 timer daglig. Mens en gruvearbeider gjerne jobber 1000 ganger så «hardt» og tjener kanskje 1/10-del av sånne summer. Forskjellen er at den verdien bloggerne skaper i sine blogger, spres ut til millioner av lesere hver måned.

Vel, hva hvis du fant en måte å jobbe 1/1000-del så hardt som disse bloggerne og tjene 10 ganger så mye i måneden? Ved å f.eks. nå ut til «alle» menneskene på jorden, i stedet for «bare» et par millioner… Eller alle mennesker som har en internettforbindelse, for eksempel.

Her er et forslag:

  1. Skap noe som ALLE på internett kunne trenge. Eller i hvert fall et stort antall mennesker.
  2. Det kan være noe ganske ubetydelig når alt kommer til alt, men veldig nyttig og smart.
  3. Markedsfør viralt og gjør det lett distribuerende.
  4. Finn en måte å tjene penger på det. Trenger ikke engang betales av brukeren, men av noen andre. Som en slags annonsemodell eller noe.
  5. Føl deg OK med at du har funnet på noe relativt ubetydelig i den store sammenhengen, og at dette var din måte å oppnå økonomisk uavhengighet på.

Ser du hvor jeg vil hen? Glem tankene om å finne opp den neste «Google», «bilen» eller «lyspæren». Tenk heller på å finne opp noe sånt som «smileys»! :) Ikke noe stort, ikke noe som bidrar til verdensfred eller en løsning på global oppvarming, men som likevel gjør verden til et minst bittebittebittebittebittelitt bedre sted.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 25. juni 2008 klokken 8:12 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Law of Attraction, Penger, Teknologi, Vitenskap,

LESERNE MENER:
8 kommentarer så langt

1. Per
25.06.08

Hei.

Du pratet tidligere om at utdannelse ikke var viktig.

Du skriver i dette innlegget:

«For man hører stadig om noen glupe oppfinnere som har funnet opp en ny liten duppedings som ble solgt til et firma som driver i Nordsjøen, som medførte at oppfinneren heretter kan kalle seg “økonomisk uavhengig”.»

De som finner opp slike duppedingser har antageligvis mastergrad fra NTNU om ikke også fra en enda mer avansert skole utenlands. Så… utdannelse er viktig! Man kan selvsagt jobbe som bare det og tjene mye penger uten utdannelse, men utdannelse gjør mer enn å gjøre deg klar for en ny godt betalt jobb. Du skaper kontakter og du utvikler deg selv, menneskelig og faglig. Et velutdannet menneske er mye mer dannet og sivilisert enn en uten utdannelse.

Angående oppfinnelser har du rett i at man kan gjøre det stort om man treffer rett. Tenk på Post-IT lappene. Binders, Hullkort m.m.

Men om du ønsker å tjene mye penger på å blogge, så bør du jo heller skrive på engelsk ? Hvorfor begrense seg til noen få millioner lesere når du kan skrive på engelsk og potensielt ha HELE internett som mulige lesere?

Hilsen Per

2. bjorn
25.06.08

Hvis du ønsker å nå ut til «alle» menneskene på jorden, i stedet for bare et par millioner, skriver du på feil språk ;-)

3. Sindre
25.06.08

@ Per: Jeg pratet tidligere om at utdanning ikke nødvendigvis er det riktige valget for alle og enhver. Utdannelse i seg selv er ikke viktig. Det er kunnskapen som er viktig. Og den kunnskapen kan man innhente seg på andre måter enn å studere på skolen i mange år. Uansett, den diskusjonen passer vel bedre under den gjeldende artikkelen.

@ bjorn (og Per): Nå er denne artikkelen ment som en inspirasjon til andre. Jeg er fullstendig klar over at jeg hadde nådd ut til flere med en engelsk blogg, men det er simpelthen ikke veien jeg har valgt å gå denne gangen, av flere grunner. Det at jeg blogger på norsk hindrer meg jo ikke i å nå ut til store deler av resten av verden ved en senere anledning! :)

4. Egil
25.06.08

Dette er tankene til en dagdrømmer Sindre. Ja, selvfølgelig kan du finne opp en liten dippedutt som alle i hele verden ønsker å betale noen dollar for. Og hvis du leser tilstrekkelig mange «suksesshistorier» på nett kan du bli fristet til å tro at det er slik verden fungerer.

Jeg har et forslag til en annen variant. Arbeid! Målrettet arbeid.

Hvis du ser på prosentandelen med døgenikter som har funnet opp «denne månedens dings» og blitt rike på det, målt opp mot de som har blitt rike på målrettet arbeid… Da tror jeg du vil se at oppskriften din ikke er en garantert vei til suksess.

Min alternative fremgangsmetode – prøvd ut av suksessfulle mennesker i alle år:
- Jobb frem en idé, og den bør være god!
- Sett deg klare mål, med tidsfrister.
- Arbeid målrettet mot målene dine, og vær forberedt på å ofre mye i perioder
- Skyv på målene dine. Når du nesten har nådd et mål, må du sette et nytt og mer ambisiøst.
- Jobb som bare f… mot det nye målet
Og du skjønner sikkert at det er en form for repetisjon her… Og poenget er at du hele tiden skal pushe deg selv til å nå nye mål, og hele tiden holde driven oppe.

Selvfølgelig høres ikke dette like forlokkende ut som din dagdrøm. Dette her innebærer faktisk arbeide. Men sjansen for å lykkes er forbanna mye bedre!

PS: Det er en ting du har glemt i resonnementet ditt; sannsynligvis var ikke bloggdesignet noe som bare datt ned i hendene på designeren. Det var nok resultatet av arbeid. Det er heller ingen engelskspråklig blogger som kan jobbe to timer om dagen, og være suksessfull. (OK – det er kanskje to-tre stykker, men det er neppe flere…) Det krever faktisk arbeid.

5. Sindre
25.06.08

Hva så om dette er tankene til en «dagdrømmer»? En dagdrømmer er i stand til å skape noe kreativt i tankene sine hver dag, og det er jo bare positivt. Jeg har dessuten understreket opptil flere ganger tidligere på denne bloggen at hardt arbeid må til for å lykkes. Jeg har til og med sagt at man ikke trenger å være rik for å være lykkelig.

Denne artikkelen tar utgangspunkt i at leseren selvsagt skjønner at det er en sjanse for at det vil ligge en god del hardt arbeid bak. Men det er ikke sikkert at arbeidet trenger å være så hardt heller. Det i seg selv kan være en begrensingstanke.

Og hva betyr vel litt hardt arbeid hvis man elsker det man gjør?

«Hva? Elske jobben? Går det an da?»

Ja – les gjerne «50 tips til å tjene penger ved å gjøre noe man elsker» for mer inspirasjon. Og husk at du blir hva du tenker! :)

6. picxx
26.06.08

Det at man ikke trenger å finne opp hjulet på nytt er jeg enig med deg i.
Det er også viktig å fange ideer som kanskje kommer fra andre.
Anbefaler derfor en snartitt på http://bloggforum.com ;)

7. Per
27.06.08

Hei,

er du enig i at «Lykkelig er noe du velger å være, ikke noe du blir?»

- Per

8. Hvordan få 7 millioner unike brukere på 5 måneder | www.Glabladet.no
28.07.09

[...] Det jeg liker med historien til Nick Halstead er at han følger den eksakte oppskriften jeg publiserte i innlegget “Økonomisk uavhengighet“. Anbefaler deg å lese det innlegget på nytt akkurat nå. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere