Abonner på Glabladet:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

...eller, abonner via Epost:

Toppkommentatorer

Siste røster i feltet

 • Formuebygging: Min mening er at twingly er en suveren tjeneste vis man bruker den rett og ikke...
 • Lars: Er det liten konkurranse du tenker på, eller at flere besøkte bloggene under?
 • Sindre: Jeg har prøvd Twingly med stor AdSense-suksess i april/mai 2008, samt småtwinglet litt i blant...
 • Lars: Jeg bruker ikke tjenester som Bloggurat og Blogglisten, men holder meg til Twingly. Har du prøvd...
 • Sindre: Offentlig med tall? Unike brukere og sidevisninger har jo ingenting med Bloggurat eller...

Du kan tjene penger på internett

Skrevet av Sindre | 03. april, 2008
Hvis du er ny her, vil du kanskje abonnere på Glabladets nyhetsbrev, og motta jevnlige tips om blogging og pengetjening på nettet. Takk for besøket!

Jeg leste forleden en artikkel på DinSide, hvor de hadde intervjuet førsteamanuensis i strategi ved Handelshøyskolen BI, Espen Andersen. Denne mannen ble omtalt som ekspert på internettøkonomi og kunne fortelle deg hva som kan lønne seg på nettet, og hva som er “ren svindel”.

Kort fortalt blir man etterlatt med et inntrykk av at pengetjening på internett ikke er noe mer enn en fantasi, og at man helst bør ta seg en vanlig jobb, og følge flokken. Altså nok en artikkel som vitner om samfunnets hjernevask:

Samfunnet: – Jasså? Du hadde selvstendige tanker og drømmer om å tjene penger på internett, hadde du? Og dette hadde du samvittighet til å tenke, til tross for at alle andre må slite i en kjedelig jobb de ikke trives i?

Du: – Neinei.. øh.. Jeg tenkte bare at..

Samfunnet: – Nettopp! Du tenkte! Hvordan våger du? Nå kommer resten av oss til å se stygt på deg og baksnakke deg fordi vi følger faktisk Janteloven her i landet, og tåler ikke at folk skiller seg ut fra oss.

Du: – Jammen, vær så snill da.. Jeg gjør hva som helst..

Samfunnet: – Hva som helst, eh? Så se å skaff deg en kjedelig, miserabel jobb du også. Du fortjener ikke bedre!

Du: – Nei.. Dere har vel rett. Farvel, det gode liv.

Samfunnet: – Det finnes ikke noe “gode liv”.

Er det rart Norge henger etter?

I et land hvor skepsisen regjerer, sier det seg selv at ting som internett ikke akkurat vil bli tatt imot med åpne armer. Folk er redd for det mystiske, ukjente og nye. Folk må vite nøyaktig hvordan ting kommer til å fungere, og ofte vente på at 99% av alle de kjenner faktisk har tatt det i bruk. Jeg kjenner folk som ikke begynte å bruke nettbank før noen måneder siden!

Men som med mail, chatting og nettbank, vil også det å tjene penger på internett enda høres rart og fjernt ut for den gjennomsnittlige nordmann et godt stykke frem i tid. Og hvorfor? Nettopp på grunn av slike uttalelser vår ekspert kommer med i DinSides artikkel. Dette bidrar til å opprettholde frykten og skepsisen for det ukjente. Se bare på dette utdraget:

“Tjen penger mens du sover, spiser, ser på TV, trener eller er på ferie! Slik reklameres det om fenomenet automatiserte nettsider.

For godt til å være sant? Ja, mener ekspert på internettøkonomi, Espen Andersen.

- Såkalte automatiserte nettsider er ren svindel. Man skal holde seg langt unna alle slike ting. Det som skjer, er at man etter hvert må betale mer og mer for artikler og annet, som man like gjerne kunnet funnet selv, gratis på internett.

- Er det mange som lar seg lure av de falske løftene om inntekt uten arbeid?

- Noen vil alltid la seg lure, og det er grunnen til at slike sider eksisterer. De som driver dem vil muligens tjene litt penger på det, men de som melder seg på, vil ikke tjene noe i det hele tatt, mener Andersen, og legger til:

- Om det virkelig var mulig å tjene så mye penger på automatiserte nettsider – hvorfor fortelle hele verden om det? Hvorfor ikke sikre seg inntektene selv?”

Hvorfor ikke fortelle verden om det? Hvorfor gå ut fra at alle som prøver å hjelpe deg bare kan være svindlere? Hvorfor ikke åpne øynene til andre folk, og få de til å innse at de ikke trenger å gjøre som alle andre? Sikre seg inntektene selv?! Hva slags moral er det? Dette sier vel sitt om hvorvidt man trenger å ta disse uttalelsene seriøst eller ei.

Tjen penger mens du tørker deg i r…! Ja. *Kremt*

Med internett kan du tjene penger når du snorker foran skjermen med Simpsons i bakgrunnen, du kan tjene penger mens du sitter og filosoferer over hva vi mennesker egentlig gjør her på Jorden, og du kan faktisk tjene penger mens du tørker deg i ..øh, eh..! Ingenting er for godt til å være sant. Du kan bli rik på internett!

Men det gjelder å ta sine forhåndsregler, og ikke tro på alt du hører. Her er det bare å bruke sunn fornuft. Det er mulig at det var dette vår ekspert ville si også, men at han har blitt gjengitt litt klønete. Ikke vet jeg. Men med en så begrensende tankegang som han så ut til å ha, kommer han garantert aldri selv til å bli rik. Nøkkelen er å ha et åpent sinn. Da er det ingen grenser for hva du kan tjene. De fleste rikfolk har skjønt dette. Det var det som gjorde dem rik in the first place.

Så lenge arbeiderklassen fortsetter å la seg hypnotisere av samfunnets hjernevask, vil de heller aldri bli rik. Ting som høres for godt til å være sant ut, forblir som regel for godt til å være sant i deres verden. Deres egen tvil vil sørge for det.

Hvordan tjene penger på internett?

Google Adsense er og blir et av de beste alternativene for deg som vil tjene penger på internett. Her er det snakk om pay-per-click-annonser som leveres av Google. Det funker veldig enkelt: Man får penger hver gang noen klikker på dem. Det nøyaktige beløpet kan variere fra noen få cents til flere dollar pr. klikk. Men det sier seg selv at med en godt besøkt nettside, er disse annonsene gull verdt. Og har man flere godt besøkte nettsider, vil det i hvert fall gi uttelling.

I forgårs tjente jeg for eksempel penger mens jeg var på butikken, ved at folk klikket på annonsene på siden. Jeg var ute og gjorde alt annet enn å jobbe, og da jeg kom hjem igjen, kunne jeg logge inn på Google Adsense-kontoen min og se et meget hyggelig resultat. Og hva var det jeg fikk betalt for? Å ha skrevet artikler. Rett og slett. Artikler som ligger ute på Glabladet. Når folk leser disse, serveres de relevante annonser fra Google, og noen av folkene klikker. Penger tjent. Og alt skjer 100% automatisk.

Det finnes dessuten plenty med andre muligheter til å tjene penger online. Man kan selge annonser på sin egen side. Man kan vise annonser fra kjente leverandører, ved å bruke Tradedoubler eller andre aktører. Man kan ta i bruk affiliateprogrammer. Et affiliateprogram er et partnerprogram mellom deg og annonsør. Du får en spesiell kode, som du bruker når du omtaler annonsørens produkt. For hvert salg som genereres vil du få provisjon. Dette registreres automatisk, ettersom du bruker den koden du har fått tildelt. Her er det også store inntjeningsmuligheter.

Og hvorfor skulle man ikke kunne tjene penger på internett? Det er ikke noe mindre jobb å drive en suksessfull nettside enn det er å gjøre hva som helst annet. Alt krever tid og planlegging. En ting vår ekspert Espen har delvis rett i, er at man bør ha et interessant innhold dersom man skal tjene penger på for eksempel blogging. Men jeg har sett eksempler hvor folk sier de tjener bra på internett, og så ser jeg sidene deres, og det består kjappe, meningsløse artikler uten noen særlig verdi for de fleste. Med mange sånne sider, har man faktisk også en god sjanse til å tjene gode penger på internett. Dette fordi sånne sider kan havne høyt i søkemotorene. Når folk går inn, klikker de seg gjerne kjapt videre, hvis de ser en interessant annonse.

Et helt rått eksempel på dette, er denne karen.

Mens den såkalte eksperten på internettøkonomi mener omtrent alle tilbud om å tjene penger på internett er et forsøk på svindel.

Hvordan bli ekspert på internettøkonomi

I Norge er man stort sett “eksperter” bare fordi man har gått på en eller annen handelshøyskole med en eller annen fancy, forkortet tittel på to bokstaver. Selv mener jeg denne gjengen, som faktisk vet hva de snakker om, er en mye mer troverdig kilde når det gjelder spørsmål om hvorvidt det er mulig å gjøre suksess på internett. Jeg ville heller rådført meg med disse, som faktisk har reell erfaring i markedet, fremfor en bedrevitende (uvitende) agent for samfunnet, som kun er ute etter å dressere oss til å følge strømmen i størst mulig grad.

Det er forøvrig BI som har en av de mest idiotiske reklamene jeg noensinne har sett. Moralen i reklamen er at man må gå på BI hvis man skal ha noe “tyngde”. Da spør jeg hva som skjedde med god, gammeldags erfaring, jeg?


Denne reklamen er nærmest diskriminerende. De fleste har vel opplevd å begynne en setning med “Eeeh…” noen ganger, uten at man kan bli beskyldt for å være evneveik av den grunn.

Min konklusjon

Fuck BI. Bli din egen internettekspert, basert på din egen erfaring. Ikke la deg stoppe eller frustrere av at noen slenger ut alle slags påstander om at ting ikke går an og at ting er umulig. Det betyr bare at det er umulig for dem. Og glem statistikk. Den sier ingenting om hva du er i stand til. Med tro på deg selv kommer du langt, og du kan definitivt tjene penger på internett. Bare fantasien setter grenser her. Det viktigste er at du begynner. Jo fortere du begynner, jo fortere vil du se resultatene du vil ha.

Annonse: Cresco Car gir rabatt på drivstoff.

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut Hvis du finner innholdet på denne siden hjelpsomt og nyttig, vurder gjerne en donasjon til Glabladet, så du kan ta del i givergleden også.
LESERNE MENER:
11 kommentarer så langt

03.04.08

Mye rett i det du skriver her…

Jeg ble rett og slett forbanna når jeg såg den BI reklamen for første gang.
Hvem er det vi på internett kjenner til best av alle personer i verden som sier “Eeeeeh”, jo, nemlig en av verdens rikeste personer: Bill Gates.
Alle har vell sett Bill i sine møter med media der han sier “Eeeeeh” veldig ofte:p

2. Sindre
03.04.08

Godt poeng. Hadde det ikke vært for Bill Eeeeh Gates, hadde ikke jeg sittet her i dag. Skal ikke undervurdere Mr. Eeeeh Himself. :)

Mulig jeg hørte litt krass ut her, og greit, reklamen er jo litt morsom i måten den er laget på. Men man skal være forsiktig med å dømme folk som dumme bare fordi de begynner en setning med “Eeeeh..”. Det er jo tross alt et av de mest brukte “ordene”(?!) i verdensspråket.

3. picxx
03.04.08

Amerikanerne har faktisk sosial omgang som et skolefag, og det er ikke uten grunn at de sier eeehh.. etter annenhver setning når de foreleser eller holder en tale.

Når du skriver deler du gjerne inn artiklen din i avsnitt, når du spiller en låt er det ikke rent sjeldent at noen drar en solo mitt i låten og når man snakker har man ‘eeehh..’ … tror det er mye det norske samfunn ikke riktig skjønner enda.. :P

4. Anonym
03.04.08

Traff selv på noen BI karer her om dagen, det de lærer er at man er viktig for bedriften, og bedriften trenger deg! Man lærer altså ikke hva man selv skal tilføre bedriften.

Merkelig om opplæringen er slik. Elsker finans, penger og bedriftsledelse selv, men har opparbeidet meg erfaring med egne foretak, anbefales på det sterkeste! :)

Håper du kommer langt med Glabladet Sindre! ;) Ser du er på positivitetsbølgen med selvutvikling og mye annet, håper det kommer artikler innen dette.

04.04.08

Her er du helt klart inne på en del oppfattelser vi “på andre siden” av bordet har. Og, egentlig er ikke problemet innholdet i det han sier, men med autoriteten han sier det. Det vil si at det er mange der ute som nå tror at det han forteller er “fasiten”. Det er utfordringen til autoritetene i det lille samfunnet Norge. Når man skal si hva og til hvem man skal si hva!
For vi er jo bygd slik at vi er litt flokkdyr! Dagen etter en nordmann har tatt gull i et eller annet internasjonalt skirenn kryr det av skiløpere i løypa som vil vise at “nordmenn er født med ski på bena”. Dagen etter at man leser om Mr Schilling er det storm av søk etter domenenavn hos registrarene – fordi da vil vi kopiere hans suksess.
Det ER mulig å tjene penger på internett – alene eller sammen med andre! Biip.no er jo et godt eksempel på kamerater som nå har tjent penger på nett!
Når det gjelder ad-sense er det klart dette er en god inntektskilde – men, visste du at du kunne beholde 100% av annonseinntektene dine selv? Les hva jeg skriver om det på : http://www.webforumet.no/blogg/100-av-annonseinntektene-i-egen-lomme/

6. harald
17.04.08

Hehe, denne artikkelen fortjener en kommentar altså….
genialt det du skriver i dialogen helt øverst. klarte ikke å unngå å trekke på smilebåndet der altså..

Det er absolutt mulig å tjene penger på nett.. har tjent over 2000 kroner fra adsense nå og rundt 20 000 med clickbank… dette er ikke mye penger, men det er en start for meg.. jeg må jo starte et sted jeg også :)

7. ole
01.05.08

Drar inn USD 18.000 på en dårlig måned, tre ganger så mye på en god måned. Jeg har aldri gått på BI heller. Helt klart mulig å tjene fett på nett.

8. Bård Idar
29.07.08

jeg føler meg litt… blå på dette punktet. Jeg har opprettet en blog side, og tenkte jeg skulle prøve Adsense, får jeg så “tax” greien.. Jeg er under 18, og det står da at det er ulovlig.. vil det si at jeg ikke har sånn tax number og sånt, og av den grunn ikke kan tjene penger på dette?

Er det noen risker med dette? når sant skal sies virket det jo litt for godt til å være sant..

Selv om jeg er under 18 kunne noen gitt meg litt hjelp? kansje gi meg det litt inn med t-skje? F.eks. Tax greiene, forklare det litt bedre for meg? har jeg et “tax number” uten å selv vite det?

utenom det kunne noen gi meg en veldig enkel og grei beskrivelse om hvordan jeg kan utnytte dette “tilbudet” best (selv om jeg per i dag er under 18 år) er det sikkert en grei erfaring å ha med vidre i livet.

Takk på forhånd

BIS

9. Mats
06.12.08

nå har vel ikke Gates tjent seg rik på internettet, men med salg av programvare fysisk sett, det er selvfølgelig mulig å tjene penger på nettet. som alle andre steder, men det er nok sant at ofte er det lettere å bare gå inn i en vanlig jobb. ikke at det passer alle, men det blir på mange mindre jobb, enn å starte et enkeltmannsforetak og selge ting på nett, eller blogge på nett, eller gjøre som mange andre gjør, starte en “webhost”, det markedet vil jeg påstå er ganske mettet etterhvert. selv om det er enda noe penger å tjene på det. men du vil ikke klare å slåss mot de mer etablerte foretakene, som har syke pakker for lave priser.men det er jo bevist at det er fult mulig, bare se på facebook, som ble lansert i 04, nå er selskapet vært milliarder, og det eneste selskapet virkelig er noen linjer med kodet og noen servere.

har vi gått for langt medverdiskaping på nettet? eller er det greit?

07.05.09

Bra artikkel. Klart det er mulig å tjene penger på internett. Selv bruker jeg affiliate programmer med Global Domains International som det mest innbringende. Dette programmet gjør at jeg får en fast månedlig inntekt fra alle som jeg har referert til programmet.

Å kalle slike programmer en svindel er jo latterlig. Det jo grunner til at de sponses av Yahoo, Ebay, Bank of america og andre store seriøse aktører.

Her er en kort info video om GDI: http://www.free-world.ws

Etterhvert er planen også å se mer på egen hjemmeside og Adsense, som er nevnt over. Uasett er mulighetene enorme om man gidder å sette seg litt inn i tingene.

Kjempebra artikkel det her. Faktisk akkurat det de fleste som leter etter muligheter på nettet trenger å høre. Skulle trodd han der Espen Andersen var 90 år gammel, hehe. “Internett, DET er farlig det!”. Såklart finnes det massevis av svindel, men man må jo som med alt annet bruke det vettet man er velsignet med :)

LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:
Advarsel: Upassende kommentarer risikerer å slettes uten forvarsel.

Donér | F.A.Q. | Kontakt | Annonsere? | Abonner på RSS |
Alt innhold er beskyttet av Åndsverkloven © 2008-2010 www.Glabladet.no | Privacy Policy

Bloggekurs

Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!



Sponsorer

Tekstlinker

Sindres siste tweet:

  Siste poll

  Hvilken nettleser bruker du mest?

  Se resultater

  Loading ... Loading ...

  Sponsorer (ja, flere)


  Bokkilden
  CDON







  Haugen Bok





  One.com



  Spreadshirt
  Star Tour